Home » Știință » Reuşită revoluţionară? Cercetătorii chinezi susţin că au creat primii nou-născuţi modificaţi genetic

Reuşită revoluţionară? Cercetătorii chinezi susţin că au creat primii nou-născuţi modificaţi genetic

Reuşită revoluţionară? Cercetătorii chinezi susţin că au creat primii nou-născuţi modificaţi genetic
Publicat: 26.11.2018
Un grup de cercetători chinezi susţine că a utilizat tehnica de editare genetică CRISPR pentru a modifica embrionii umani ce au dus la naşterea a două gemene sănătoase.

Conform echipei de cercetători din China, cele două fetiţe, gemene, sunt primele fiinţe umane modificate genetic. CNET informează că cercetarea a fost iniţial detaliată de către MIT Technology Review, fiind atribuită documentelor medicale chineze din Registrul de Teste Clinice din China.

Documentele sugerează că grupul de cercetători condus de către Jiankui He, de la Universitatea de Sud din Shenzhen, realizează în prezent teste pentru alterarea genei CCRS, pe care virusul imunodeficienţei (HIV) îl utilizează pentru a infecta oamenii. Pentru a realiza acest lucru, echipa a utilizat tehnica de editare CRISPR/Cas9, ce permite tăierea, îndepărtarea şi înlocuirea anumitor secţiuni de ADN.

Prin intermediul CRISPR pentru alterarea genetică a CCRS, cercetătorii speră ca fetele să devină  imune la HIV pe tot parcursul vieţii. Specialistul a detaliat în cadrul unui videoclip procedura şi a afirmat că gemenele „s-au născut la fel de sănătoase precum orice alt copil”, iar metoda de editare genetică a funcţionat.

Echipa de specialişti a alterat genetic embrionii a şapte cupluri, până în prezent doar una având ca rezultat o sarcină.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Premieră mondială! Gene modificate printr-o metodă revoluţionară, testate pe oameni

În premieră în Europa, fiinţele modificate genetic trec din laborator în natură. Iată care sunt motivele

Plantele modificate genetic – o soluţie pentru viitor?

Un virus gripal modificat genetic ar putea fi o armă împotriva cancerului pancreatic

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase