Home » Știință » Un astronaut a filmat de la Staţia Spaţială Internaţională lansarea unei rachete spaţiale – VIDEO

Un astronaut a filmat de la Staţia Spaţială Internaţională lansarea unei rachete spaţiale – VIDEO

Publicat: 28.11.2018
Filmele de la Hollywood ne-au prezentat în ultimele câteva zeci de ani imagini din ce în ce mai realiste din spaţiul cosmic, însă clipul pe care Alexander Gerst, astronaut pe Staţia Spaţială Internaţională, l-a publicat pe internet întrece orice efecte speciale pe care le-am văzut până acum. Acesta urmăreşte lansarea unei rachete Soyuz de pe Cosmodromul din Baikonur, care a fost lansată către ISS pentru aprovizionare în urmă cu aproape două săptămâni,

Alexander Gerst este foarte activ pe social media, în ciuda faptului că se află pe orbita Pământului la bordul Staţiei Spaţiale. Săptămâna trecută, acesta a publicat o fotografie în care anunţa că a găsit un set de dischete floppy uitate de astronauţi în urmă cu aproape 20 de ani, iar acum ne prezintă o filmare impresionantă, scrie go4it.

Acesta şi-a luat camera foto şi a realizat un timelapse al lansării unei rachete de pe Cosmodromul din Baikonur, al cărei capsulă Soyuz urma să aducă la bordul staţiei spaţială o încărcătură de 2,5 tone de provizii şi echipament. Filmarea a fost realizată din modulul „Cupola”, construit în Europa, care oferă o privire panoramică asupra Pământului din spaţiu, fiind locul din care majoritatea fotografiilor ale astronauţilor sunt realizate.

În ciuda faptului că întreaga acţiune pe care o putem vedea în acest clip a avut loc pe parcursul a 15 minute, Gerst a ales să realizeze un timelapse care comprimă totul într-un singur minut, acţiunea fiind încetinită atunci când evenimente mai importante au loc, precum separarea de rachetele de mare viteză, separarea de racheta principală şi momentul în care bucăţie separate încep să cadă înapoi în atmosferă şi iau foc la intrare. Din păcate, nu vedem şi momentul în care capsula Soyuz intră în contact cu Staţia Spaţială Internaţională.
 
Comparat cu toate filmele cu bugete imense, acest clip este mult mai impresionant, grafica computerizată fiind încă odată întrecută de simpla realitate captată de un aparat foto obişnuit.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase