Home » Știință » Acum poţi să ai o clonă a câinelui tău. O companie de biotehologie din China oferă acest serviciu

Acum poţi să ai o clonă a câinelui tău. O companie de biotehologie din China oferă acest serviciu

Acum poţi să ai o clonă a câinelui tău. O companie de biotehologie din China oferă acest serviciu
Publicat: 02.01.2019
O companie din China oferă servicii de clonare a animalelor de companie. Pentru un astfel de servicu preţurile pornesc de la 55.000 de dolari.

Juice un câine vedetă care a jucat în peste zece filme şi producţii de televiziune din China a îmbătrânit, iar antrenorul său, He Jun, a dorit ca acesta să fie nemuritor, scrie Mediafax.

„Juice este un element de proprietate intelectuală cu multă influenţă în social media”, afirmă He Jun.

Astfel, He a apelat la Sinogene, prima companie din China care furnizează servicii de clonare a animalelor de companie.

În luna mai 2017, compania reuşea să cloneze un câine beagle. O lună mai târziu, Sinogene a lansat serviciul de clonare. Procedură poate porni de la 55.000 de dolari.

Mi Jidong, CEO al Sinogene, spune că acest serviciu este în stadiul iniţial. În viitor ar putea include şi procedura de editare genetică.

Companiile de biotehnologie din China sunt în plin avânt, iar, comparativ cu Vestul, legislaţia din această ţară este mai permisivă.

După clonare a două maimuţe la începutul lui 2018, cercetătorul He Jiankui, de la Universitatea de Ştiinţă din Sud-Vestul Chinei a anunţat, în noiembrie, că a folosit tehnologia de editare a genelor pentru a modifica nişte gemene în faza de embrion. Experimentul a stârnit controverse la nivel global.

În China există reglementări în ceea ce priveşte animalele utilizate pentru experimente în laborator, dar nu există legi explicite privind clonarea acestora.

Juice a fost clonat cu ajutorul unor  mostre de piele de pe abdomenul inferior al câinelui. În câteva săptămâni, specialiştii de la Sinogene au putut să izoleze ADN-ul şi să fertilizeze un ovul, care a fost implantat în uterul unei căţele mamă surogat, în acest caz, o femelă beagle.

Clona lui Juice, „micul Juice”, s-a născut la mijlocul lunii septembrie, a rămas în laborator până a împlinit o lună, apoi a fost predat antrenorului, în cadrul unei mici ceremonii la care a participat şi originalul.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase