Home » Știință » Roverul chinez de pe partea nevăzută a Lunii şi-a activat sistemele şi este pregătit să înceapă misiunea istorică

Roverul chinez de pe partea nevăzută a Lunii şi-a activat sistemele şi este pregătit să înceapă misiunea istorică

Publicat: 08.01.2019
Roverul Jade Rabbit 2 a reuşit să stabilească o legătură cu un satelit-releu care transmite date centrului de comandă de la Beijing, potrivit agenţiei spaţiale chineze.

Radarul şi camera panoramică ale roverului au fost activate şi funcţionează în parametri normali. Imaginea de jos arată că roverul s-a oprit într-un loc din apropierea zonei în care nava spaţială Chang’e 4 a aselenizat săptămâna trecută, scrie Phys.

Credit: Agenţia Spaţială Chineză

Chang’e 4, numită după zeiţa chineză a Lunii, este prima navă care a aselenizat pe partea nevăzută a satelitului nostru natural.

După ce roverul s-a îndepărtat, nava spaţială a desfăşurat trei antene radio de frecvenţă joasă cu o lungime de câte cinci metri fiecare.

Cercetătorii speră că observaţiile radio de frecvenţă joasă asupra cosmosului din partea îndepărtată a Lunii – care nu se vede de pe Terra şi unde semnalele radio de la Pământ sunt blocate de Lună – vor ajuta savanţii să cunoască mai multe despre primele zile ale Sistemului Solar şi chiar despre naşterea primelor stele ale Universului.

„Atâta vreme cât nu vor fi interferenţe radio, partea nevăzută a Lunii este bună pentru astronomie cu date radio”, a precizat Avi Loeb de la Harvard University.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sonda chinezească a aselenizat pe partea întunecată a Lunii

China vrea să lanseze propriile Luni artificiale pentru a înlocui iluminatul stradal

Concluzia definitivă şi cu implicaţii uriaşe: un nou studiu confirmă existenţa gheţii la polii Lunii

Luna are apă! Concluzia uriaşă a unui grup de cercetători japonezi în urma descoperirii unei dovezi importante

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase