Home » Știință » Medicii avertizează că durerea în gât persistentă poate fi un simptom al cancerului

Medicii avertizează că durerea în gât persistentă poate fi un simptom al cancerului

Publicat: 01.02.2019
Medicii avertizează că durerea în gât persistentă poate fi un simptom al cancerului
Usturimea de gât persistentă, mai ales atunci când este combinată cu alte simptome comune, precum durerea de ureche sau dificultatea la înghiţire, ar putea reprezenta un semn al cancerului laringelor, arată un studiu recent.

Medicii generalişti consideră că răguşeala  persistentă este un simptom suficient de important pentru ca un pacient să se adreseze unui specialist. În cadrul unui studiu realizat la Universitatae din Exeter, Marea Britanie, în care au fost analizaţi peste 800 de pacienţi ce au fost diagnosticaţi cu tumori ale laringelui şi alte 3.500 de persoane sănătoase, a reieşit că indivizii cu dureri în gât care mai aveau cel puţin un alt simptom dintre cele menţionate mai sus aveau un risc mai crescut cu 5% de dezvoltare a afecţiunii.

Doar usturimea gâtului reprezintă un risc cu 2,7% mai crescut de dezvoltare a cancerului, mai ales când sunt luaţi în considerare şi alţi factori, precum vârsta pacientul sau dacă este sau nu fumător. În prezent, Institutul Naţional pentru Excelenţă în Sănătate şi Îngrijire (NICE) din Marea Britanie recomandă investigaţii în cazul răguşelii sau a apariţie inexplicabile a unui nod în gât.

Aproximativ 80% dintre cazurile de cancer al corzilor vocale sau laringe apar în rândul bărbaţilor, iar per total numărul acestor cazuri s-a dublat în ultimii 20 de ani, fumatul şi consumul de alcool fiind factori principali asociaţi bolii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Vorbeşti răguşit şi te ustură în gât? Dacă ţi se întâmplă des, s-ar putea să nu fie vorba despre simple „răceli”, ci despre o boală mult mai serioasă

Cum este diagnosticat cencerul de laringe

Care este cel mai bun remediu contra durerilor în gât?

Ce pot păţi bărbaţii care îşi strâng puternic cravata de gât? Este destul de grav

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase