Home » Știință » Roverul Opportunity al NASA a realizat o ultimă panoramă 360 de grade înainte de întreruperea contactului cu Pământul – FOTO

Roverul Opportunity al NASA a realizat o ultimă panoramă 360 de grade înainte de întreruperea contactului cu Pământul – FOTO

Publicat: 16.03.2019
Roverul Opportunity a ralizat o imagine uimitoare a peisajului lui Marte, înainte să piardă contactul cu Pământul, anul trecut, după 15 ani de activitate.

Panorama de 360 de grade arată „locul de veci” al roverului în Valea Perseverence, scrie Daily Mail.

În panoramă există o imagine de la distanţă a unei buze a Craterului Endeavour şi urmele roţilor roverului.

Panorama este alcătuită din 354 de fotografii individuale realizate în intervalul 13 mai – 10 iunie 2018.

„Această ultimă panoramă încorporează ceea ce a făcut misiunea Opportunity remarcabilă”, a precizat John Callas, managerul de proiect al misiunii.

Credit: NASA

„Datorită misiunilor uimitoare precum Opportunity, va veni o zi în care astronauţii noştri curajoşi vor ajunge pe suprafaţa lui Marte”, a precizat Jim Bridestine, administrator NASA.

Câteva cadre au rămas în alb şi negru, întrucât roverul nu a avut timp să înregistreze aceste locaţii folosind filtrele verde şi violet înainte de începerea furtunii de nisip.

După opt luni de eforturi şi trimiterea a peste o mie de comenzi în încercarea de a restabili legătura cu roverul, NASA a declarat misiunea Opportunity terminată pe 13 februarie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Roverul Opportunity de pe planeta Marte trece printr-o furtună extremă de praf. Ce semnal a trimis

NASA a obţinut prima imagine cu roverul Opportunity ce a devenit inactiv în urmă cu peste 100 de zile

Roverul Opportunity al NASA a fost declarat oficial mort. Marea realizare a celui mai longeviv vehicul de pe Marte – FOTO

A vrut să aducă un omagiu roverului Opportunity de pe Marte, dar şi-a tatuat vehiculul greşit

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase