Home » Știință » Medicamente noi, dar nu neapărat mai bune, susţine un studiu din Germania

Medicamente noi, dar nu neapărat mai bune, susţine un studiu din Germania

Medicamente noi, dar nu neapărat mai bune, susţine un studiu din Germania
Publicat: 14.07.2019
Un studiu efectuat în sistemul de sănătate german arată că mai mult de jumătate din noile medicamente aprobate nu au rezultate mai bune decât cele deja existente.

Un studiu efectuat asupra rezultatelor sistemului de sănătate german a ajuns la o concluzie nefericită pentru boonavi, mai exact, oamenii de ştiinţă au aflat că mai mult de jumătate dintre noile medicamente care sunt aprobate nu oferă beneficii suplimentare faţă de medicamentele din generaţiile anterioare, notează Medicalxpress.

Studiul care a fost condus de către dr. Beate Wieseler şi colegii ei de la Institutul Calităţii şi Eficienţei a Îngrijirii Medicale a fost desfăşurat între 2011 şi 2017 şi a studiat 216 de noi medicamente care au intrat pe piaţa germană. Aproape toate aceste medicamente au primit aprobatea Agenţiei Europene a Medicamentului, ceea ce înseamnă că acestea sunt considerate sigure pentru tratamentul pacienţilor de pe întreg teritoriul Uniunii Europene, inclusiv în România.

Echipa care s-a ocupat de acest studiu vrea să atragă atenţia asupra faptului că politicile şi protocoalele legate de dezvoltarea noilor medicamente trebuie reformate.

„Pentru întreaga populaţie de pacienţi, rezultatele medicamentelor care sunt puse pe piaţă ar putea însemna un progres mai mic decât am bănuit iniţial”, explică cercetătorii.

Autorii studiului sunt de părere că atât medicii, cât şi pacienţii, au nevoie de informaţii complete şi imparţiale asupra eficienţelor tratamentelor aplicate, cât şi asupra medicamentelor şi terapiilor alternative. De asemenea, ei argumentează că pentru a asigura cele mai bune informaţii, agenţiile care se ocupă de medicamente trebuie să solicite studii clinice mai robuste, atât ca număr de subiecţi, cât şi pe perioade de timp mai lungi, asta pentru a asigura că noile medicamente şi terapii aduc un beneficiu suplimentar.

Citeşte şi:

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase