Home » Stiinta » Impossible Foods, compania care a creat burgerul fără carne, experimentează alternative pentru carnea de peşte

Impossible Foods, compania care a creat burgerul fără carne, experimentează alternative pentru carnea de peşte

Autor: Adrian Popovici 07.18.2019
Pentru a proteja mediul înconjurător, dar şi pentru a asigura necesarul de hrană pentru generaţiile viitoare, oamenii de ştiinţă lucrează pentru crearea unor înlocuitori ai cărnii.

Impossible Foods este compania care a reuşit să creeze un paradox culinar, burgerul din carne care nu are carne. Şi, deşi la prima vedere poate suna bizar, această companie pare să se orienteze spre necesarul de hrană al viitorului, căutând şi producând alternative pe bază de plante la carnea pe care o consumăm în prezent în viaţa de zi cu zi.

Recent, unele rapoarte sugerează că după Impossible Burger, burgerul care foloseşte „carne” din plante, Impossible Foods se orientează şi spre piaţa cărnii de peşte. Speculaţiile legate de produsele la care lucrează această companie includ un subtitut pe bază de plante sau chiar carnea de peşte crescută în laborator, notează Futurism.

Înlocuirea peştelui cu un substitut la scară largă ar putea reprezenta o veste bună pentru peşti şi pentru ecosistemele în care aceştia se află. Modul extensiv în care pescuitul este practicat în prezent duce la scăderea populaţiilor globale de peşte precum şi poluarea zonelor de pescuit.  

Deşi poate părea o ideea bună din punct de vedere al stabilizării ecosistemelor şi al grijii faţă de natură, unele voci ridică problema cererii pentru produse din carne artificială de peşte. Plecând de la situaţia cărnii de burgeri artificiale, concluzia pe care unii o trag este că carnea artificală de peşte nu va reprezenta un succes comercial. De ce? Deoarece mare parte din publicul interesat de carnea roşie artificială este format din persoane care se tem de faptul că consumul unei astfel de cărni poate conduce la apariţia cancerului. În ceea ce priveşte consumul de peşte nu există o astfel de temere. 

Tom Rees, expert în industria alimentară, explică: „Mulţi indivizi vor spune că consumul de carne roşie creşte riscul de cancer”. El mai adaugă: „Nu există un astfel de echivalent pentru peşte”.

Citeşte şi:

Cele mai noi articole
Căldura și microbiomul benefice pentru densitatea osoasă
Căldura și microbiomul benefice pentru densitatea osoasă
Angajații care lucrează de acasă comit, cu convingere, 90% din erorile de conștientizare a securității cibernetice
Angajații care lucrează de acasă comit, cu convingere, 90% din erorile de conștientizare a securității cibernetice
Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni
Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni
Smartwatch-urile pentru copii pot fi periculoase
Smartwatch-urile pentru copii pot fi periculoase
Cercetătorii au creat lentilele de contact inteligente care ar putea trata miopia
Cercetătorii au creat lentilele de contact inteligente care ar putea trata miopia
Cum au evoluat costumele de baie de-a lungul istoriei. Top 30 de imagini unice
Cum au evoluat costumele de baie de-a lungul istoriei. Top 30 de imagini unice
Consola PlayStation 5 va fi disponibilă în România din noiembrie. La cât ajunge prețul
Consola PlayStation 5 va fi disponibilă în România din noiembrie. La cât ajunge prețul
Aventuri cu maimuțe. Un bărbat care și-a pierdut telefonul, l-a găsit plin de selfie-uri cu maimuțe
Aventuri cu maimuțe. Un bărbat care și-a pierdut telefonul, l-a găsit plin de selfie-uri cu maimuțe
Un studiu recent susține că SARS-CoV-2 a fost transmis între nurci și oameni
Un studiu recent susține că SARS-CoV-2 a fost transmis între nurci și oameni
Cercetătorii au testat camera foto a viitorului telescop Vera Rubin și au stabilit un record
Cercetătorii au testat camera foto a viitorului telescop Vera Rubin și au stabilit un record
Cele mai întâlnite animale din cultura japoneză și interpretările acestora
Cele mai întâlnite animale din cultura japoneză și interpretările acestora
Top 10 detalii fascinante despre strămoșii noștri
Top 10 detalii fascinante despre strămoșii noștri
Cât de rapid s-au răspândit genele pentru toleranța la lactoză în Europa
Cât de rapid s-au răspândit genele pentru toleranța la lactoză în Europa
Țara în care un copil a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie
Țara în care un copil a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru blasfemie
Podul istoric al României, testat cu preţul vieţii de creatorul lui
Podul istoric al României, testat cu preţul vieţii de creatorul lui
Salutul prin atingerea cotului nu mai este recomandat pe timp de pandemie. Ce spune Organizația Mondială a Sănătății
Salutul prin atingerea cotului nu mai este recomandat pe timp de pandemie. Ce spune Organizația Mondială a Sănătății
Un studiu dezvăluie că românii nu conștientizează cât de grav este diabetul de tip 2
Un studiu dezvăluie că românii nu conștientizează cât de grav este diabetul de tip 2
Arheologii au descoperit o piscină antică în apropiere de Roma
Arheologii au descoperit o piscină antică în apropiere de Roma