Home » Știință » Astronomii au dezvăluit prima fotografie a obiectului misterios cu potenţiale origini interstelare

Astronomii au dezvăluit prima fotografie a obiectului misterios cu potenţiale origini interstelare

Publicat: 20.09.2019
Astronomii au dezvăluit prima fotografie a obiectului misterios cu potenţiale origini interstelare
În data de 30 august, astronomul amator Gennady Borisov a surpins un obiect misterios care ar putea să provină din afara sistemului nostru solar.

În data de 30 august, astronomul amator Gennady Borisov a identificat în timpul obervaţiilor un obiect cosmic neobişnuit. Oamenii de ştiinţă care au studiat respectivul obiect au ajuns la concluzia că acesta ar putea proveni din afara sistemului nostru solar, fiind astfel cel de al doilea vizitator interstelar. Oamenii de ştiinţă de la Observatorul Gemini au reuşit să obţină, în premieră, o imagine a acestui obiect, notează Futurism.

„Obţinerea acestei imagini a fost posibilă datorită capacităţii observatorului de a se adapta şi de studia astfel de obiecte, care au o fereastră de vizibilitate limitată”, explică astronomul Andrew Stephens.

Obţinerea acestei imagini nu a fost uşoară, explică oamenii de ştiinţă. Ei au trebuit să suprapună două cadre obţinute în diferite spectre de culoare. În viitoarele luni, traiectoria cometei C/2019 Q4, va permite ca în următoarele luni obţinerea unor imagini mai clare şi care să nu mai solicite atât de mult efort.

Posibilitatea ca în lunile viitoare oamenii de ştiinţă să poată observa mai în detaliu cometa Borisov deschide perspectiva unei studieri mai atente a acesteia şi chiar posibilitatea de a identifica locul de origine al acesteia.

Dacă studiile pe care le vor desfăşura oamenii de ştiinţă în lunile sau chiar anii ce vor urma vor dovedi faptul că cometa Borisov este un vizitator interstelar, atunci aceasta va deveni cel de al doilea „vizitator interstelar” confirmat în mod oficial.

 

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase