Home » Știință » Cum arată o cometă care se dezintegrează. NASA a publicat recent imagini spectaculoase. FOTO

Cum arată o cometă care se dezintegrează. NASA a publicat recent imagini spectaculoase. FOTO

Publicat: 08.05.2020
Cometa Atlas a început să se dezintegreze pe măsură ce se apropia de Soare.

Telescopul Hubble a surprins o serie de imagini ale cometei Atlas, aceasta, după cum arată observaţiile oamenilor de ştiinţă a început să se dezintegreze sub acţiunea radiaţiilor emise de către Soare şi a forţelor gravitaţionale ale obiectelor pe lângă care a trecut, notează Fox News.

Cometa Atlas (C/2019 Y4) a fost descoperită în 2019 de către observatorul ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) din Hawaii, iar datele indicau că aceasta se apropia de periheliu. Imaginile care prezintă dezintegrarea acestei cometei au fost surprinse de către telescopul Hubble între 20 şi 23 aprilie 2020.

„A luminat puternic până la jumătatea lunii martie, iar unii astronomi au anticipat iniţial că cometa ar fi putut fi vizibilă ochiului liber, devenind una dintre cele mai spectaculoase comete văzute în ultimele două decenii”, a explicat Agenţia Spaţială Europeană într-un comunicat. „Cu toate acestea, cometa a început să piardă din luminozitate brusc, determinând astronomii să speculeze că miezul îngheţat se poate fragmenta sau chiar se dezintegra”, mai este scris în comunicat”.

Astronomii explică faptul că cometa Atlas se afla la 146 milioane de kilometri de Terra când dezintegrarea a fost detectată de către Telescopul Hubble şi dacă nu se va dezintegra total, fragmentele acesteia ar trebui să ajungă în proximitatea pământului, la 116 kilometri, în 23 mai.

Citeşte şi:

Cometa Atlas se dezintegrează

Cometa Borisov are o compoziţie diferită faţă de cea a cometelor din Sistemul Solar

O cometa noua explica un mister vechi

Cometa Borisov se dezintegrează la ieşirea din Sistemul Solar

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase