Home » Știință » Participare numeroasă la primul Festival al Științei pentru copii desfășurat online

Participare numeroasă la primul Festival al Științei pentru copii desfășurat online

Participare numeroasă la primul Festival al Științei pentru copii desfășurat online
Credit foto: Pixabay
Publicat: 04.12.2020

Mii de persoane au participat la prima ediție online a Festivalului Științei pentru copii SCIKiDS. Organizatorii au numărat aproximativ 4.000 de vizualizări live în cele două zile ale evenimentului.

Aproximativ 4.000 de participanți au fost înregistrați la a 8-a ediție SCIKiDS Festivalul Științei. În timpul festivalului au fost 60 de activități desfășurate în premieră online și opt ore de transmisie live cu experimente, competiții, interviuri și interacțiune cu organizatorii festivalului.

În plus, în timpul celor două zile de festival a fost depășit constant pragul de 100 de participanți prezenți simultan.

Momente inedite și experimente trăsnite

În timpul festivalului au fost momente inedite și experimente trăsnite.

„Cel mai frumos moment al festivalului a fost cu siguranță experimentul realizat în premieră în România de către Profesorii Trăsniți: 3 nori colorați au fost creați folosind azot lichid! Printre experimentele din timpul festivalului s-au numărat și extragerea ADN-ului cu Andreia Petcu, coloana infinitului din baloane de săpun cu Claudia Stroe sau experimentele științifice despre magnetism cu Cristian Român”, au anunțat organizatorii Festivalului Științei pentru copii SCIKiDS.

Pe parcursul festivalului, participanții au putut urmări competiții interactive, interviuri cu savanți și experimente realizate de profesori trăsniți.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase