Home » Știință » Boris Johnson: Varianta de coronavirus din Marea Britanie ar putea fi mai mortală

Boris Johnson: Varianta de coronavirus din Marea Britanie ar putea fi mai mortală

Publicat: 24.01.2021
Boris Johnson: Varianta de coronavirus din Marea Britanie ar putea fi mai mortală
Credit foto: Shutterstock

Informațiile preliminare sugerează că varianta de coronavirus care a apărut în Marea Britanie ar putea fi cu 30% mai mortală, a afirmat Boris Johnson.

Datele au fost evaluate de oamenii de știință din cadrul unui grup consultativ, care apoi au informat guvernul. Dovezile sunt în stadiu preliminar.

Studiile au arătat că tulpina britanică de coronavirus se poate răspândi mai ușor decât alte versiuni ale virusului.

„Pe lângă răspândirea mai rapidă, acum pare, de asemenea, că există unele dovezi că noua variantă – varianta care a fost identificată pentru prima dată în Londra – ar putea fi asociată cu un grad mai ridicat de mortalitate”, a spus Boris Johnson, potrivit BBC.

Dovezile sunt îngrijorătoare”, dar „nu sunt încă puternice”

La rândul său, consilierul ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance, a declarat că dovezile privind letalitatea „sunt îngrijorătoare”, dar „nu sunt încă puternice”.

Noua variantă pare a fi cu aproximativ 30% mai mortală. De exemplu, din o mie de persoane care au peste 60 de ani, infectate cu varianta veche, se estimează că 10 pot muri. În rândul celor infectați cu noua tulpină, estimările arată 13 decese din 1.000.

Noua variantă a fost detectată pentru prima dată în Kent în septembrie. De atunci a devenit versiunea dominantă a virusului în Anglia și Irlanda de Nord și s-a răspândit în peste 50 de alte țări.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase