Home » Știință » Cea mai nouă navă spațială din flota Virgin Galatic. Ce spune Richard Branson despre vehicul

Cea mai nouă navă spațială din flota Virgin Galatic. Ce spune Richard Branson despre vehicul

Publicat: 04.04.2021
Cea mai nouă navă spațială din flota Virgin Galatic. Ce spune Richard Branson despre vehicul
Sursa foto: Virgin Galactic

Virgin Galactic a dezvăluit noua sa navă spațială de ultimă generație. Compania a numit-o VSS Imagine.

Cea mai recentă completare la flota companiei spațiale este prima din noua clasa de vechicule SpaceShip III și urmeală cele două prototipuri SpaceShipTwo pe care compania le testează.

În afară de câteva actualizări minore față de predecesorii săi SpaceShipTwo, cel mai evident element al noii nave spațiale VSS Imagine este modul în care a fost vopsită. Vehiculul spațial este deosebit de lucios, acoperit cu un material similare unei oglinzi care reflectă mediul din jur, „schimbându-și constant culoarea și aspectul în timp ce călătorește de pe Pământ spre spațiu”, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Turismul spațial la prețuri accesibil, o realitate

Virgin Galactic încearcă din greu să facă turismul spațial la prețuri accesibile o realitate. Compania a dezvăluit recent cum vor arăta la interior cabinele avionului spațial SpaceShipTwo, conceput pentru a duce pe oricine își permite spre marginile spațiului.

În 2019, avionul spațial VSS Unity al companiei, un vehicul din clasa SpaceShipTwo, a atins o altitudine de 90 km după ce a fost transportat la bordul navei mama WhiteKnightTwo.

Clasa SpaceShip III a companiei este concepută să permită lansarea mai multor zboruri la o rată mult mai rapidă.

VSS Imagine nu este doar o navă spațială frumoasă

„Introducerea clasei de vehicule Spaceship III este un pas important în eforturile Virgin Galactic care au ca scop îndeplinirea a 400 de zboruri pe an”, mai arată comunicatul de presă, potrivit Futurism.

„Navele spațiale Virgin Galactic sunt construite special pentru a livra o nouă perspectivă pentru miile de oameni care vor putea în curând să vadă minunăția spațiului cu ochii lor. Făcând parte din clasa de vehicule SpaceShip III, VSS Imagine nu este doar o navă spațială frumoasă, dar reprezintă și flota tot mai mare de nave spațiale a companiei Virgin Galactic”, a declarat Richard Branson, fondator Virgin.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cum va arăta transportul cu Virgin Hyperloop. Capsulele cu levitație magnetică vor atinge viteze de peste 1.200 km/h

Cum arată cabina de lux a unei navete spaţiale Virgin Galactic, pentru cei foarte bogați

Companiile Virgin Galactic și Blue Origin ar putea trimite în curând oamenii de știință ai NASA în spațiu

Virgin Galactic, prima companie de turism spaţial listată la bursă. Cât costă un zbor până la intrarea în spaţiu

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase