Home » Știință » Există o legătură între mărimea nasului și cea a penisului

Există o legătură între mărimea nasului și cea a penisului

Există o legătură între mărimea nasului și cea a penisului
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 15.05.2021

O echipă de oameni de știință a stabilit că mărimea nasului este relaționată cu cea a organelor genitale masculine, potrivit unui studiu realizat pe cadavre.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat cadavrele a 126 de japonezi, toți fiind cazuri de autopsie criminalistică la Universitatea de Medicină din Prefectura Kyoto, în perioada aprilie 2015 – martie 2019.

În momentul decesului, toți bărbații aveau vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, iar analiza lor postmortem a fost efectuată în decurs de 3 zile de la deces înainte să poată avea loc vreo descompunere majoră.

Pentru acest studiu, publicat în revista Basic and Clinical Andrology, echipa a efectuat măsurători ale înălțimii corpului, greutății, lungimii și circumferinței penisului în stare flască și a greutății testiculelor. Deoarece nu există posibilitatea de a induce erecție unui cadavru, organele au fost întinse manual, cercetătorii afirmând că metoda oferă o măsurare exactă a lungimii lor în stare erectă dacă ar fi fost în viaţă.

După ce le-au măsurat și lungimea nasului, cercetătorii au stabilit că nu există o corelație cu dimensiunea membrului în stare flască. Următoarea corelație a fost între dimensiunea nasului și lungimea penisului întins. Iar oamenii de știință au stabilit că cu cât nasul este mai mare, cu atât este mai mare penisul erect.

Dimensiunile stabilite înainte de naștere

„Faptul că dimensiunea nasului este legată de lungimea penisului întins indică faptul că lungimea nu poate fi determinată de vârstă, înălțime sau greutatea corporală, dar a fost deja determinată înainte de naștere”, au afirmat oamenii de știință citați de IFL Science.

„Deși rezultatele noastre sunt inutile pentru scopurile medico-legale, înțelegerea procesului de mărirea a membrului sau a trăsăturilor faciale poate fi foarte importantă pentru extrapolarea nivelurilor de androgen fetal și urmărirea funcțiilor genitale masculine”, a mai scris echipa în lucrarea lor, adăugând că vor continua cercetările.

Oamenii de știință au recunoscut că deși este primul studiu care demonstrează relația dintre mărimea penisului și dimensiunea nasului, cercetarea este limitată deoarece a fost efectuată doar pe cadavrele unor japonezi.

Totodată, nu pot să explice această corelație între cele două părți ale corpului uman. „Prin urmare, considerăm că este un subiect interesant de urmărit de acum înainte”, au mai spus ei.

Echipa a descoperit doar o corelație mică între dimensiunea nasului și greutatea testiculelor.

Vă recomandăm să citiți și:

Un bebeluș născut cu trei penisuri este primul caz documentat din istorie

”Are o formă normală?”. Mituri despre penis

Masculii care au penisuri lungi pentru a se proteja de jefuitori

Zeul regenerării, zeiţa naşterii şi cea a recoltei. Iată 8 zeităţi egiptene mai puţin cunoscute

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase