Home » Știință » OMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinovac împotriva COVID-19

OMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinovac împotriva COVID-19

OMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinovac împotriva COVID-19
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 02.06.2021

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat pe lista de urgenţă un vaccin împotriva COVID-19 realizat de Sinovac Biotech, acesta fiind al doilea vaccin produs de China care a obţinut aprobarea OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a aprobat pe lista de urgenţă un vaccin împotriva COVID-19 realizat de Sinovac Biotech, a declarat OMS.

Marcat CoronaVac în unele regiuni, acesta este al doilea vaccin dezvoltat de China care a câştigat o astfel de listă OMS pentru combaterea COVID-19, după aprobarea din 7 mai a unui vaccin dezvoltat de Sinopharm, susţinut de stat.

O listă de urgenţă a OMS este un semnal către autorităţile naţionale de reglementare privind siguranţa şi eficacitatea unui produs. De asemenea, va permite ca vaccinul să fie inclus în COVAX, programul global de furnizare a vaccinurilor în principal pentru ţările sărace, care se confruntă cu probleme majore de aprovizionare din cauza suspendării exportului indian.

Vaccinul Sinovac, în două doze, recomandat persoanelor peste 18 ani

Grupul independent de experţi a declarat că recomandă vaccinul Sinovac pentru persoanele cu vârste de peste 18 ani, cu o a doua doză la 2-4 săptămâni mai târziu. Nu a existat o limită superioară de vârstă, deoarece datele sugerează că este posibil să aibă un efect mai puternic la persoanele în vârstă.

Grupul consultativ tehnic al OMS, care a început să se întâlnească pe 5 mai, a luat decizia după ce a analizat cele mai recente date clinice privind siguranţa şi eficacitatea vaccinului Sinovac, precum şi practicile de fabricaţie ale companiei.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase