O femeie a avut, fără să știe, bețișoare blocate în sinusuri timp de o săptămână

04 07. 2021, 17:00

O femeie din Taiwan a avut, fără să știe, două fragmente de bețișoare blocate în sinusuri timp de o săptămână după o bătaie violentă cu sora sa, potrivit unui nou studiu de caz.

Femeia de 29 de ani a ajuns la spital după ce a fost „atacată de sora sa cu bețișoare din plastic și lemn în timp ce erau la cină”, potrivit studiului de caz, publicat la data de 24 iunie în The Journal of Emergency Medicine.

Femeia a spus că a suferit de sângerări nazale și inflamare a ochiului stâng după atac. Medicii au observat că avea două mici tăieturi sub ochi și pe nas. Însă, o radiografie nu a dezvăluit nimic neobișnuit.

Cu toate acestea, o săptămână mai târziu, femeia a început să suspecteze că situația era mult mai gravă, potrivit Science Alert.

„Unele fragmente din bețișoarele folosite în atac lipseau”

Aceasta a observat că „unele fragmente din bețișoarele folosite în atac lipseau”, potrivit autorilor studiului de caz, de la Spitalul Hualien Tzu Chi din Taiwan. Atunci când s-a uitat în oglindă, femeia ar fi observat un obiect în nas.

Un medic a consultat-o, iar în interiorul nasului a văzut bucăți de bețișoare care îi penetrau septul nazal, sau peretele care desparte cele două cavități nazale. O scanare cu computerul tomograf a dezvăluit două bucăți de bețișoare în sinusurile femeii, una fiind situată mai adânc decât cealaltă.

Femeia a avut nevoie de intervenție chirurgicală

Femeia a avut nevoie de intervenție chirurgicală pentru a înlătura fragmentele de bețișoare, care aveau în jur de 3,5 și 5 centimetri lungime, potrivit studiului de caz. Femeia nu a suferit complicații în urma intervenției chirurgicale.

Medicii ar trebui să fie conștienți de faptul că, uneori, corpuri străine care penetrează craniul în acest mod pot „apărea doar ca mici tăieturi și pot fi asimptomatice”, au scris autorii raportului.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O femeie a născut gemeni, după ce a rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă

Un caz medical rar și neobișnuit. O femeie a ajuns la spital cu lacrimi de sânge

O femeie dispărută în 2020, găsită în viață într-un canion. A supraviețuit cu iarbă și apă

O femeie a născut nouă copii. Medicii au crezut inițial că va naște șapte