Home » D:News » O femeie dispărută în 2020, găsită în viață într-un canion. A supraviețuit cu iarbă și apă

O femeie dispărută în 2020, găsită în viață într-un canion. A supraviețuit cu iarbă și apă

O femeie dispărută în 2020, găsită în viață într-un canion. A supraviețuit cu iarbă și apă
Credit foto: Utah County Sheriff's Office
Publicat: 08.05.2021

O femeie din statul american Utah, care a dispărut în luna noiembrie a anului trecut, a fost descoperită în viață într-un cort dintr-un canion, după ce ar fi supraviețuit cu iarbă, mușchi, licheni și apă de la un râu din apropiere timp de peste cinci luni.

Femeia în vârstă de 47 de ani, pe care autoritățile nu au identificat-o, a fost dată dispărută după ce angajații silvici care se pregăteau de închiderea sezonieră a canionului i-au găsit mașina abandonată într-o parcare la 80 km sud-est de Salt Lake City la data de 25 noiembrie.

Detectivii și echipele de intervenție au căutat prin zonă în săptămânile care au urmat, însă nu au putut să o găsească pe femeie.

Potrivit sergentului Spencer Cannon de la biroul șerifului din Utah, SUA, autoritățile au găsit-o pe femeie în timpul unei căutări aeriene în canion, desfășurată alături de voluntari în speranța că vor găsi dovezi că femeia încă trăiește.

„Ne-a spus că a folosit iarbă și mușchi pentru a supraviețui”

În timp ce căutau o dronă care se prăbușise în timpul căutărilor, sergentul și pilotul dronei au descoperit un cort, pe care femeia l-a deschis atunci când cei doi s-au apropiat.

„Acum știm că a ales în mod voit să rămână în zonă în lunile care au urmat după noiembrie 2020. Avea o cantitate limitată de hrană și ne-a spus că a folosit iarbă și mușchi pentru a supraviețui. A avut acces la surse ample de apă de la râul din apropiere”, au explicat oficialii.

Șeriful din Utah a mai precizat că femeia nu avea răni fizice, în afara faptului că era slăbită și malnutrită. „Indiferent de faptul că a reușit să supraviețuiască, lunile acelea au fost dificile. Suntem bucuroși că am putut intra în legătură cu ea”, a explicat șeriful.

Femeia ar fi suferit de probleme de sănătate mintală

După descoperire, oficialii au dus-o pe femeia la un spital pentru analize medicale. Investigația dispariției sale a dezvăluit că femeia ar fi suferit de probleme de sănătate mintală, scrie The Guardian.

„Vrem să fie clar faptul că deși mulți oameni nu ar alege să trăiască în aceste condiții, femeia nu a încălcat în niciun fel legea. În viitor, s-ar putea reîntoarce în aceeași zonă. Ne-am asigurat că are resurse disponibile în cazul în care va decide să le folosească”, a mai arătat un comunicat de presă al șerifului.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O femeie bolnavă de COVID-19, intubată de o lună, a născut un copil

O femeie a născut gemeni, după ce a rămas însărcinată în timp ce era deja gravidă

Un caz medical rar și neobișnuit. O femeie a ajuns la spital cu lacrimi de sânge

O piatră folosită timp de 10 ani de o femeie în grădina sa este, de fapt, un artefact roman rar și foarte valoros

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase