Home » Știință » Încărcătura virală a variantei Delta, de 300 de ori mai mare decât versiunea originală

Încărcătura virală a variantei Delta, de 300 de ori mai mare decât versiunea originală

Publicat: 25.08.2021
Încărcătura virală a variantei Delta, de 300 de ori mai mare decât versiunea originală
Credit foto: Shutterstock

Persoanele infectate cu varianta Delta au o încărcătură virală de 300 de ori mai mare decât cele cu versiunea originală a virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19. Potrivit unui studiu din Coreea de Sud, acest aspect a fost observat la primele simptome după infectare.

Încărcătura virală scade apoi progresiv după infectare, iar după 10 zile ajunge la nivelurile observate la alte variante, conform Agenției Coreeane de Control și Prevenire a Bolilor (KDCA), citată de Reuters.

Încărcătura mai mare înseamnă că virusul se răspândește mult mai ușor de la persoană la persoană, crescând infecțiile și spitalizările, a declarat un oficial al Ministerului Sănătății, Lee Sang-won.

„Nu înseamnă că varianta Delta este de 300 de ori mai contagioasă. Credem că rata de transmitere este de 1,6 ori mai mare decât varianta Alpha și de aproximativ două ori mai mare decât versiunea originală a virusului”, a spus Lee.

Oamenii, îndemnați să se testeze imediat ce apar simptomele COVID-19

Varianta Delta a noului coronavirus a fost identificată pentru prima dată în India și varianta Alpha în Marea Britanie.

Pentru a evita răspândirea variantei Delta, acum dominantă la nivel mondial, KDCA a îndemnat oamenii să se testeze imediat ce apar simptomele COVID-19 și să evite întâlnirile.

Studiul a comparat încărcătura virală a 1.848 de pacienți infectați cu varianta Delta cu 22.106 de persoane care au avut alte tulpini.