Home » Știință » OZN-urile sunt „drone chineze” sau „gunoaie aeropurtate”, au dezvăluit oficiali din Pentagon

OZN-urile sunt „drone chineze” sau „gunoaie aeropurtate”, au dezvăluit oficiali din Pentagon

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06.11.2022

Serviciile de informații din Statele Unite au analizat imagini de la sute de întâlniri recente cu OZN-uri, iar acum vor ca americanii să știe un lucru: OZN-urile nu sunt extratereștri.

Potrivit oficialilor din Departamentul de Apărare al SUA (DoD) care au vorbit în mod anonim cu jurnaliștii de la The New York Times, multe dintre întâlnirile recente cu OZN-uri, sau fenomene aeriene neidentificate (UAP), așa cum le numește guvernul, sunt cel mai probabil doar operațiuni de supraveghere întreprinse de alte țări sau pur și simplu „gunoaie aeropurtate” cum ar fi baloanele meterologice.

Numeroase incidente cu UAP-uri au fost identificate oficial drept drone chineze „relativ obișnuite”, au spus oficialii sub anonimat. China a furat anterior planuri pentru avioane de luptă avansate ale SUA, iar momentan este interesată de modul în care piloții americani sunt instruiți, au adăugat oficialii, potrivit LiveScience.

Obiecte aeropurtate ce încalcă legile fizicii, doar iluzii optice?

Alte incidente cu UAP-uri înregistrate de aeronave militare, care par să arate obiecte aeropurtate ce încalcă legile fizicii, sunt cel mai probabil rezultatele unor iluzii optice. Asta include și filmarea devenită deja faimoasă, cunoscută drept „GOFAST”, care a fost înregistrată de o navă aeriană a Marinei americane și a ajuns în presă în 2018. Filmarea, alături de alte două incidente militare cu UAP-uri, a fost în cele din urmă declasificată de Guvernul SUA.

Un raport clasificat cu privire la UAP a fost trimis recent Congresului Statelor Unite, iar documentul include cel mai probabil relatările apărute în NYT. Noul raport aduce detalii despre cazurile descrise într-un document pe care oficialii l-au dat publicității în iunie 2021, în care erau descrise 144 de incidente cu UAP raportate de personalul guvernamental american între 2004 și 2021.

Raportul nu face deloc referire la extratereștrii

Raportul din 2021 a recunoscut că, din cauza unui deficit de date de înaltă calitate, majoritatea întâlnirilor cu UAP nu au putut fi explicate în mod concludent. Cu toate acestea, raportul a oferit câteva explicații pentru UAP-uri în general, inclusiv „tehnologii trimise de China, Rusia, alte națiuni, sau o entitate non-guvernamentală”, precum și „gunoaie aeropurtate” cum ar fi păsări și baloane meteorologice.

Deși raportul nu face deloc referire la extratereștri, asta nu i-a oprit pe internauți să speculeze despre posibile teorii ale conspirației, mai ales având în vedere faptul că Guvernul Statelor Unite nu stă prea bine la capitolul transparență atunci când vine vorba de Obiecte Zburătoare Neidentificate.

Vă mai recomandăm să citiți și:

„Primul contact: O întâlnire cu extratereștrii”. Ce s-ar întâmpla dacă am descoperi o civilizație inteligentă?

De ce nu ne vizitează extratereștrii? Un nou studiu oferă un răspuns cât se poate de clar

De ce nu vrea Marina SUA să facă publice mai multe videoclipuri cu OZN-uri?

Extratereștrii suntem noi? OZN-urile ar putea fi pilotate de oameni care călătoresc în timp, susține un astronaut

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase