Home » Știință » Legătura dintre mașinile scumpe și bărbații cu penisuri mici, în sfârșit confirmată

Legătura dintre mașinile scumpe și bărbații cu penisuri mici, în sfârșit confirmată

Publicat: 20.02.2023

Printr-o serie de experimente, cercetătorii britanici au găsit dovezi psihologice care leagă mașinile de tip sport de penisurile de dimensiuni reduse la bărbați. 

Într-o lucrare de la University College London din Anglia, cercetătorii din spatele studiului, intitulat sugestiv „Penisuri mici și mașini rapide – Dovezi pentru o legătură psihologică”, au detaliat modul în care, după propriile lor cuvinte, „au manipulat ceea ce credeau bărbații despre dimensiunea propriului penis”, înainte de a le pune întrebări despre mașinile de lux, potrivit Futurism.

Experimentul a fost pur și simplu înșelător. Cercetătorii le-au oferit participanților informații false prin intermediul unei platforme de sondaj online, spunându-le că dimensiunea medie a penisului în erecție este de aproximativ șapte centimetri. În realitate, majoritatea cercetărilor sugerează că aceasta se situează între cinci și șase centimetri. Apoi, le-au pus o serie de întrebări referitoare la obiceiurile și dorințele de consum.

O presupusă legătură între stima de sine scăzută și mașinile sport

„Am constatat că bărbații și, în special bărbații de peste 30 de ani, au evaluat mașinile sport ca fiind mai dezirabile atunci când li s-a dat impresia că au un penis mic”, au scris cercetătorii în studiu.

Potrivit studiului, au mai existat și alte versiuni ale acestui experiment cu adevărat halucinant, în care cercetătorii britanici „au manipulat stima de sine a subiecților în diferite moduri, dar presupusa lor legătură între percepția de sine de a avea un penis mai mic și dorința de a deține o mașină sport de lux nu s-a confirmat în acele versiuni”.

Un fals sentiment de rușine și inadecvare

Cu alte cuvinte, se pare că, în încercarea de a demonstra că achiziționarea de mașini sport scumpe pentru a compensa un penis mic este „bazată pe un adevăr psihologic”, acești cercetători au sfârșit prin a face jocul acelorași stereotipuri care, timp de milenii, i-au făcut pe bărbați să acționeze din cauza unui fals sentiment de rușine și inadecvare.

Nu este un experiment de tipul „Experimentului Stanford”, dar poate că data viitoare cercetătorii psihologi se vor gândi de două ori înainte de a se alinia la una dintre cele mai grave minciuni ale culturii noastre.

Vă mai recomandăm și: 

Bărbații din întreaga lume au penisuri tot mai mari, arată un studiu. Asta nu este neapărat un lucru bun

Munca de acasă, o opțiune mult mai bună pentru bărbați decât pentru femei

Ce îi trădează pe bărbaţii infideli. Răspunsul ştiinţific după o amplă cercetare

Care este culoarea care vinde cele mai multe mașini?

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase