Home » Știință » Bacteria E. Coli este sursa a jumătate de milion de infecții urinare

Bacteria E. Coli este sursa a jumătate de milion de infecții urinare

Bacteria E. Coli este sursa a jumătate de milion de infecții urinare
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05.07.2023

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la bacteriile prezente pe carnea pe care populația o consumă și spun că încălcarea normelor de sănătate publică pun în pericol sănătatea consumatorilor.

Bacteriile din carnea de gătit ar putea fi cauza a peste jumătate de milion de cazuri de infecții ale tractului urinar înregistrate anual în Statele Unite ale Americii.

Cel puțin asta arată cel mai recent studiu efectuat de mai mulți specialiști, care arată că din cele 8 milioane de infecții urinare înregistrate în SUA, între 480.000 și 640.000 de cazuri ar putea fi strâns legate de bacteria E. coli (Escerichia coli), prezentă pe carnea pe care oamenii o consumă.

Femeile, mult mai predispuse la infecțiile urinare

Potrivit specialiștilor, femeile sunt mai predispuse la astfel de infecții decât bărbații, iar medicii din Marea Britanie estimează că aproape jumătate din populația de femei din acest stat vor avea cel puțin o infecție urinară în timpul vieții.

„Oamenii poartă tulpina de E. Coli, care cauzează infecția urinară, în intestine, așa că bacteria călătorește din zona anusului (până la zona tractului urinar, pentru a cauza infecția, n.r.). Întrebarea noastră a fost: cum a ajuns în intestin E. coli, care cauzează infecția?”, a spus Lance Price, unul dintre autorii studiului și profesor la Universitatea George Washington.

Oamenii poartă bacteria E. Coli în intestine

Acesta a explicat că, bacteria găsită pe produse din carne sau pe legume, animalele sunt sursa, de cele mai multe ori. Una dintre probleme este modul în care aceste animale sunt crescute și, în final, sacrificate pentru a fi vândută carnea. Se pare că infecția este răspândită cu și mai multă repeziciune atunci când un există un număr mare animale din abatoare înghesuite în spații prea strâmte.

Normele de sănătate publică ar fi singurele soluții de protecție împotriva infecțiilor, potrivit The Guardian.

În ce privește lanțul de pregătire a cărnii, Lance Price recomandă ca angajații să se spele frecvent pe mâini și să folosească diferite cuțite pentru carne și pentru legume sau fructe.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Bacterii capabile să se alinieze cu câmpul magnetic al Pământului, descoperite în adâncurile Pacificului

Un antibiotic vechi de câteva decenii ar putea fi un ucigaș feroce al bacteriilor

Bacteriile din adâncurile oceanului dezvăluie cum s-a răspândit viața antică

Bacteriile din ocean au ajuns în aerul pe care îl respirăm, arată un studiu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase