„Se vor uita în urmă și vor râde de noi”. Ce vor crede oamenii de știință peste 100 de ani?

17 07. 2023, 14:30

Peste 100 de ani, oamenii de știință se vor uita în urmă și se vor minuna cât de stângaci s-a lucrat în laboratoare sau vor fi uimiți de faptul că masca de protecție reprezenta o marcă socială, care condiționa intrarea în supermarket sau călătoria cu autobuzul.

Acestea sunt doar câteva dintre previziunile unor oameni de știință reputați din Marea Britanie, care au fost întrebați cum văd ei domeniul cercetării în anul 2123.

Paleontologul Steve Brusatte, de la Universitatea din Edinburgh, crede că peste 100 de ani, ne vom minuna la ritmul alert din cercetarea medicală.

„Dacă va fi o expoziție, trebuie să includă măștile chirurgicale”

„Eu cred că în anul 2123, medicii vor folosi în continuare multe dintre procedurile și medicamente dezvoltate în anii 2020. De asemenea, suspectez că, dacă va fi o expoziție peste 100 de ani cu obiecte științifice, va trebui să includă una dintre măștile chirurgicale de unică folosință, cu care ne-am obișnuit în pandemie. Va fi și o explicație incredibilă, care să arate că un obiect atât de simplu și de util reprezenta un monument de emoție”, a spus paleontologul.

Profesorul de chimie anorganică de la College London, Andrea Sella, este convins că peste 100 de ani, chimiștii se vor uita în urmă și se vor mira cât de mult au pierdut vremea oamenii de știință care au lucrat cu moleculele, notează The Guardian.

„Ei se vor minuna de ce ne-a luat atât de mult timp să trecem de la bateriile pe litiu la rezerve de energie mult mai robuste și bazate pe elementele care sunt pe pământ în abundență. De asemenea, se vor uita și la pașii mici pe care i-am făcut privind computerele cuantice și vor râde de teama copilărească pe care o avem față de Inteligența Artificială”, consideră Andrea Sella.

„Vom fi în contact cu viața extraterestră”

În anul 2123 vor fi, desigur, și mari progrese în ce privește activitatea omului în spațiu. Asta crede dr. Maggie Aderin Pocock, om de știință, care spune că, în mod sigur, vom înțelege mai bine Universul, exoplanetele și, probabil, vom depista semne de viață.

„Peste 100 de ani, întrebarea „Suntem singuri în Univers?” va părea la fel de ridicolă precum ideea potrivit căreia Pământul este în centrul Universului. Asta, în condițiile în care vom fi în contact cu o paletă amețitoare de viață extraterestră”, spune dr. Aderin Pocock.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Oamenii de știință explică ce s-ar întâmpla dacă stratul de ozon ar dispărea

Un ghețar din Antarctica „sângerează” și nedumerește oamenii de știință

DESCOPERĂ.ro, cel mai citit site de Educație și Știință și Tehnologie din România!

Oamenii de știință au găsit „o uriașă gaură gravitațională” în Oceanul Indian