Home » Știință » Experimentul Philadelphia

Experimentul Philadelphia

Publicat: 31.08.2007
Anul 1944: in randurile militarilor din US Navy, se nascuse legenda unui crucisator care ar fi disparut din portul militar Norfolk, statul Pennsylvania, si ar fi fost teleportat in Philadelphia, statul Virginia. Povestea a inceput sa capete contur in 1950, cand Carl Allen, un fost capitan de nave de razboi, i-a transmis mai multe scrisori doctorului Morris K. Jessup, in care ii descria cu lux de amanunte Experimentul Philadelphia.

FACTS


Teoria campului unificat

La inceput de secol XX, Albert Einstein a descoperit teoria generala a relativitatii, in cadrul careia definea gravitatia prin intermediul unei teorii a campului. Apoi, Einstein si alti fizicieni au incercat sa dezvolte o teorie a campului unificat, in care electromagnetismul si gravitatia sa reprezinte doua aspecte diferite ale unui singur camp fundamental. Cu totii au esuat si, pana astazi, nici un fizician nu a reusit sa includa gravitatia in teoria campului unificat.

Fact
Arhiva oficiala a US Navy (cronologie construita pe baza extraselor din jurnalul de bord al USS Eldridge pe anul 1943)
27 august. USS Eldridge este ancorat in portul Brooklyn din New York.
16 septembrie. USS Eldridge porneste catre Insulele Bermude, Oceanul Atlantic.
18 septembrie – 15 octombrie. USS Eldridge desfasoara antrenamente si operatiuni de verificare in Oceanul Atlantic.
15 – 18 octombrie. USS Eldridge insoteste convoiul de crucisatoare USG-23 la New-York si ramane in portul Brooklyn pana pe 25 octombrie.
25 octombrie. USS Eldridge porneste impreuna cu USG-23 catre Norfolk, unde ajunge o zi mai tarziu.
3 noiembrie. Convoiul pleaca spre Casablanca, unde soseste pe 22 noiembrie.
29 noiembrie. USS Eldridge paraseste Casablanca, primind misiunea de a escorta convoiul de nave GUS-22 catre New York, unde ajunge pe 17 decembrie.
17 – 31 decembrie. USS Eldridge desfasoara antrenamente si exercitii in vecinatatea New York-ului, parasind portul in ultima zi a anului 1943, cu destinatia Norfolk.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase