Home » D:News » Rezultatul unui nou studiu: Depresia nu este doar o tulburare mintală

Rezultatul unui nou studiu: Depresia nu este doar o tulburare mintală

Rezultatul unui nou studiu: Depresia nu este doar o tulburare mintală
Publicat: 16.03.2016
Depresia ar trebui abordată ca o boală sistemică.

Un nou studiu publicat în Journal of Clinical Psychiatry susţine că depresia ar trebui abordată ca o boală sistemică, pentru că nu este doar o tulburare mintală, ci afectează şi capacitatea organismului de detoxifiere, scrie CSID.

Dacă într-adevăr depresia are efecte negative asupra întregului organism, s-ar putea explica de ce persoanele care suferă de depresie prezintă un risc mai mare să sufere şi de alte afecţiuni precum bolile cardiovasculare sau cancerul.

S-a ajuns la această concluzie după ce au fost examinate rezultatele a 29 de studii diferite, care au analizat diferitele moduri în care depresia afectează organismul pe un eşantion de 3961 de persoane.

Studiile au arătat în mod repetat că depresia este asociată cu creşterea nivelului parametrilor stresului oxidativ în organism, potrivit CSID.

Stresul oxidativ este cauzat de un dezechilibru în organism care slăbeşte capacitatea acestuia de a se proteja de toxine. Cercetătorii au ajuns la concluzia că dacă se urmează un tratament împotriva depresiei, organismul îşi revine relativ repede. În urma tratamentului, persoanele care au suferit de depresie sunt aproape imposibil de deosebit de cele sănătoase în ceea ce priveşte nivelul stresului oxidativ, mai scrie CSID.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase