Home » D:News » O băutură electrizantă, vinul albastru, a fost introdusă în Europa – FOTO

O băutură electrizantă, vinul albastru, a fost introdusă în Europa – FOTO

Publicat: 24.06.2016
Şase tineri inovatori adaugă culoare în băutura obţinută prin fermentaţia alcoolică a mustului de struguri, concepând un nou tip mai colorat şi mai curajos de băutură: Gïk, vinul albastru.
Vinificatorii au ales ciorchini de struguri roşii şi albi din regiunea Ţării Bascilor, Spania, şi i-au amestecat în colorant alimentar, nuanţa indigo, şi antocian (pigment din sucul plantelor ce oferă fructelor culoarea roşie, violet sau albastră), pentru a crea un vin revoluţionar într-o nuanţă surprinzătoare de safir.
 
Potrivit mymodernmet.com, podgoriile Gik sunt în majoritate localizate în La Rioja, Zaragoza, León şi Castilla-La Mancha, dar compania susţine că locaţia şi varietăţile de struguri nu sunt importante – ceea ce contează sunt oamenii din spatele produsului albastru, incluzând aici atât cultivatorii, cât şi vinificatorii.
 
 
Foto:bluewinemedia.com
 
Totuşi, producătorii preferă să renunţe la terminologia oficială a industriei, referindu-se la ei cu termenul „vinificatori” în loc de „creatori”.
 
Antreprenorii inovatori au toţi în jur de 20 de ani şi nu au niciun fel de calificare atestată în comerţul cu vin, deşi şi-au petrecut doi ani în colaborare cu Universitatea din regiunea Basque pentru a perfecţiona reţeta vinului albastru.
 
În afară de factorul şoc, tinerii au ales culoarea albastru datorită simbolisticii, în special pentru faptul că această nuanţă „reprezintă mişcare, inovaţie şi infinit. Este, de asemenea, o culoare frecvent asociată cu schimbarea”.
 
Aspectul este unul radical, dar gustul este delicios. Se presupune că este mai dulce decât vinul roşu sau alb normal, chiar dacă nu conţine zahăr. Fiecare sticlă conţine 11.5% alcool şi costă aproximativ 11 dolari, deşi momentan produsul nu este disponibil în Statele Unite.
 
 
Foto:spanishnewstoday.com
 
Totuşi, Spania, Franţa, Regatul Unit, Olanda şi Germania pot comanda vinul online.

Sursa: mediafax.ro

Vă mai recomandăm şi: Consumul moderat de vin ar putea contribui la menţinerea siluetei!

                                            Baile termale cu vin, sake, ceai si cafea din Japonia au fost redeschise (FOTO)

                                             “Doctoriile” din struguri: o noua industrie se naste in Franta

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase