Prima pagină Timp Liber

Seherezada vine la Bucuresti! Teatru-dans în ritmuri orientale!

Redactia Descopera.ro | 12.05.2007 | ● Vizualizări: 253
Seherezada vine la Bucuresti! Teatru-dans în ritmuri orientale!     Seherezada, Celestial Belly Dancers + zoom
Galerie foto (1)

Celestial Belly Dancers este singura trupa de teatru-dans de la noi care abordeaza in spectacolele sale muzica orientala. Dupa mai multe reprezentatii in tara, vor aduce si in Bucuresti povestea Seherezadei.

In 2004, cativa tineri actori, care, pe langa spectacole de teatru, au abordat si zona dansului, infiintau o trupa particulara de teatru-dans. Ceea ce are special Celestial Belly Dancers fata de celelalte companii din Romania este faptul ca e singura care abordeaza un stil muzical foarte putin folosit in acest gen de spectacole. Ei prezinta publicului spectacole de dans oriental. Combina ritmurile accesibile, cu priza la public, cu elemente de dans si teatru.
Au sustinut cu succes reprezentatii pe multe scene din tara (Ploiesti, Brasov, Tulcea, Iasi, Cluj, Campiona si Costinesti), iar din Slovenia, la Festivalul International de la Celje, s-au intors si cu un premiu.

Spectacolul de teatru-dans "O poveste din cele o mie si una de nopti" este prezentat de 14 dansatoare si 4 actori profesionisti.
Este o fantezie orientala povestita intr-un limbaj captivant al muzicii si dansului. Lumea misterioasa a povestilor Seherezadei isi deschide portile si va invita la un spectacol de dans inedit, cu momente de comedie savuroase: un print, un harem irezistibil, senzualitate, voluptate, umor spumos si o revelatie care fac ca magia sa intre cu drepturi depline in viata personajelor.
MIsterul si senzualitatea dansatoarelor din Harem se impletesc armonios si, uneori, chiar didactic cu viata cotidiana de la palat a printului. Un spectacol complex si fascinant atat prin firul narativ, cat si prin paleta de ritmuri muzicale abordate - percutie (darbuka), ambiental, dance turcesc, pop si house-mix arabesti - toate redate prin dansuri orientale specifice (cu voaluri, zills-uri, baston, sabie, aripi, dar si foc).

Prin muzica, miscare, teatru si dans, trupa Celestial Belly Dancers spune o poveste despre iubire, in sensul ei senzual, dar incearca sa nu se indeparteze de intelepciunea orientala din "O mie si una de nopti".
Organizatorii ne asigura ca in ciuda temperaturilor scazute din decembrie, veti avea parte de o atmosfera infocata! Aromele orientului va vor seduce si va vor transpune intr-un taram de basm. Ritmurile relaxante ale muzicii si dansul incitant va vor incanta auzul si privirea, veti fi vrajiti de opulenta costumelor de dans si veti fi martorii unor momente de belly-dance.

Nu sunt multe trupe romanesti care sa abordeze acest dans cu istorie milenara care isi are radacinile in Egipt. Exista mai multe tipuri de belly dance, adesea modernizat, in functie de zona de provenienta. Celestial Belly Dancers propun o incursiune in cel cu influente turcesti

Celestial Belly Dancers -
Centrul Cultural al Ministerului de Interne, vineri, 7 decembrie, ora 20.00

Sursa - Timeout Bucuresti