Home » Timp Liber » 6 gadget-uri pe care sa le conectezi la televizorul tau – SmartNation.ro

6 gadget-uri pe care sa le conectezi la televizorul tau – SmartNation.ro

6 gadget-uri pe care sa le conectezi la televizorul tau – SmartNation.ro
Publicat: 22.07.2013
Scris de Smart Nation
Televizorul a ajuns sa fie un device cu multiple functii si posibilitati de utilizare datorita optiunilor de conectare a diferitelor gadgeturi. Da, este relaxant, de exemplu, sa te uiti prin sutele de poze din vacanta de pe iPhone-ul tau, dar daca vrei sa le vezi pe un ecran mai mare poti conecta foarte usor telefonul la televizorul din camera.
 
Iata cum poti conecta 6 gadget-uri actuale la televizorul tau:
 
1. Laptopul poate fi conectat prin mai multe artificii. Ceea ce constituie poate cea mai simpla modalitate este utilizarea unui cablu HDMI (High-Definition Multimedia Interface) si majoritatea televizoarelor produse in ziua de azi au un astfel de port. Se poate astfel obtine un output video si audio de calitate. O alta modalitate este folosirea unui port DVI, fie ca este vorba de un cablu care face legatura dintre DVI-DVI sau un cablu de conversie DVI-HDMI. Daca televizorul este un model fara un astfel de port, sunt sanse mari ca singura optiune sa fie conectarea prin S-Video (Super Video), desi calitatea video este posibil sa fie mai slaba. In cazul in care conectarea laptopului la televizor nu se poate face decât printr-un port VGA, este nevoie ca setarile sa fie stabilite din computer si adaptorul de grafica sa fie ajustat pentru ca afisarea sa se faca atat pe laptop cat si pe televizor. Nu in ultimul rand, laptopul se poate conecta la televizor printr-un convertor wireless.
 
2. In cazul in care folosesti un Mac situatia este putin diferita intrucat port-urile pe care se bazeaza sunt DisplayPort si, in versiunile mai recente, Thunderbolt. Spre deosebire de celelalte laptop-uri, unde conexiunea cu televizorul se realizeaza pentru output video si audio, Thunderbolt suporta mai multe conexiuni video in acelasi timp. De exemplu, daca televizorul are un port HDMI, atunci e necesar un cablu de conversie intre HDMI si DisplayPort, Mini DisplayPort sau Thunderbolt. Setarile de default ale Mac-ului vor replica ceea ce este afisat pe laptop. Daca vrei sa afisezi doua lucruri diferite pe Mac si pe televizor, va trebui sa modifici setarile de la meniul System Preferences  ViewDisplays deselecteaza casuta Mirror Displays. Acceseaza apoi meniul Arrangement ca sa stabilesti ce si cum se va afisa.
 
3. Daca ai un iPhone, il poti conecta utilizand un cablu HDMI si un adaptor Apple Digital AV, printr-o conexiune analoga folosind un cablu Apple Composite AV sau prin intermediul unui Airplay. In cazul in care folosesti un Airplay, trebuie sa te asiguri ca ambele device-uri accepta acest tip de conexiune, intrucat el a fost special dezvoltat pentru a transmite continut intre device-uri cu iOS.
 
4. Ca si la iPhone, pentru conexiunea dintre un iPad si un televizor, exista varianta de a folosi Airplay sau poti utiliza optiunea Display Mirroring pentru a replica pe televizor ceea ce este afisat pe iPad. De asemenea, adaptorul digital AV iti va permite sa conectezi cele doua device-uri printr-un cablu HDMI sau poti sa folosesti un adaptor pentru VGA. iPad-ul se poate conecta la televizor si prin intermediul unor cabluri composite/component mai ales in situatia in care nu exista un port HDMI, un astfel de adaptor facandu-l compatibil cu televizoare mai vechi, insa calitatea imaginii nu va fi una ridicata.
 
5. Un Xbox se poate de asemenea conecta la televizor pentru a obtine un mediu excelent pentru pasionatii de gaming. Conexiunea se poate face de cele mai multe ori printr-un cablu component sau HDMI. De exemplu, la Xbox 360, cablul care insoteste device-ul are un port de input HDMI si 3 cabluri componente pentru output-urile de la televizor.
 
6. Daca vrei sa conectezi un Wii la televizor, poti face acest lucru prin folosirea unor cabluri AV, a unor cabluri componente sau prin S-Video.
Lucrurile simple pot deveni astfel mult mai distractive. Sfatul nostru este sa verifici specificatiile de pe device-urile pe care vrei sa le conectezi, sa vezi ce tip de port-uri sunt disponibile si sa iei o decizie buna pentru calitate audio-video ridicata.
 
Citiţi mai multe despre proiectul SmartNation.ro
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase