Home » Timp Liber » Tehno-ecologia sau 5 gadget-uri inspirate din natura – SmartNation.ro

Tehno-ecologia sau 5 gadget-uri inspirate din natura – SmartNation.ro

Publicat: 24.07.2013
Scris de Smart Nation
Avansul tehnologic nu mai reprezinta in secolul 21 un scop in sine ci un mijloc pentru a transforma radical viata de zi cu zi si, implicit, viitorul extrem de apropiat. Natura si tehnologia s-au imbinat in imaginatia unor designeri care au creat in ultimii ani o serie de gadget-uri surprinzatoare. Va prezentam in continuare 5 gadget-uri care, pe langa faptul ca pot eficientiza consumul individual de energie, pot contribui la misiunea globala de conservare a naturii. De la tine de acasa.
 
1. Sfera energetica
 
Acest gadget cu look extraterestru iti poate arata, prin schimbarea culorilor, in ce mod consumi electricitatea. Atunci cand lumineaza in verde, iti indica faptul ca utilizezi energia in mod rational, insa atunci cand sfera devine rosie, este un semn ca ar trebui sa mai decuplezi de la priza o serie de dispozitive.
 
 
2. Incarcatorul cu energie solara pentru o multitudine de gadget-uri
 
Acest incarcator este un gadget atat cool cat si elegant, care intrebuinteaza energia solara pentru a incarca diverse gadget-uri. Alimentatorul se ataseaza de fereastra, de unde recolteaza energie solara, in timp ce un mic cablu conecteaza gadget-urile la el.
 
 
3. Incarcatorul solar pentru laptop
 
Incarcatoarele solare sunt, de cele mai multe ori, destul de puternice pentru telefoane mobile si MP3 playere, dar cand vine vorba de electronice de dimensiuni mari precum laptopul (de care nu te poti desparti nici cand pleci intr-un safari, nu-i asa?), aceste incarcatoare nu mai reusesc sa faca fata. Acest alimentator dispune insa de o capacitate extrem de mare de a capta lumina solara si de o baterie pe masura. Printre avantaje? Detine propria husa de calatorie si poate incarca si alte device-uri portabile.
 
 
4. USBCELL
 
Acest gadget este o baterie ce poate fi reincarcata de la un port USB. Cand s-a terminat de incarcat, tot ce trebuie sa faci este sa il fixezi in port in timp ce computerul tau este pornit si va face practic toata treaba, cu aceeasi electricitate care ajuta computerul sa functioneze.
 
 
5. Ceasul care functioneaza cu apa
 
Ce poate fi mai verde decat sa folosesti putina apa plata ca sa iti incarci ceasul cu alarma? Cu un design ergonomic si suplu, acest gadget incredibil isi produce propria electricitate din celule electrolitice si electronii din apa. O umplere alimenteaza ceasul pentru aproape 12 saptamani, pe urma tot ce trebuie sa faci este sa il reumpli. Va retine ora, asa ca nu trebuie sa il resetezi de fiecare data!
 
 
Ce alte gadget-uri ca acestea ai mai descoperit in ultima vreme?
 
Citiţi mai multe despre proiectul SmartNation.ro
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase