Home » Timp Liber » Stiinta descoperirilor – Smart Nation

Stiinta descoperirilor – Smart Nation

Stiinta descoperirilor – Smart Nation
Publicat: 09.09.2013
Scris de Smart Nation
Interviu cu Mario Livio, unul din cei mai importanti astrofizicieni contemporani, cercetator la Institutul Telescopului Spatial Hubble si autor a numeroase bestseller-uri de popular science
 
Mario Livio vorbeste in acest interviu pentru SmartNation.ro de la tineri oameni de stiinta la ultima sa carte – Brilliant Blunders, recent lansata si pana la ce pot face tinerii pasionati la Hubble!
 
1. Avand in vedere ca aveti o experienta extraordinara in dialogul cu elevi de gimnaziu si liceu, care sunt, din punctul dumneavoastra de vedere, principalele subiecte stiintifice si domenii care pot mentine interesul si pasiunea adolescentilor in urmatorii 10 ani?
 
Sunt de parere ca inovatiile in domeniul stiintelor naturale pot fi extrem de captivante pentru ei. De asemenea, marile descopeririin domeniul astronomiei reprezinta o motivatie extraordinara pentru ei.
 
2. In ce masura considerati ca tinerii din ziua de azi gandesc in termeni de inovatie (mici upgrade-uri, noi versiuni) sau inventie (perspective schimbate radical, idei complet noi si revolutii stiintifice)?
 
Cand vine vorba de aria noilor tehnologii, cred catinerii gandesc foarte mult in termeni de inventie. In alte arii, poate au mai mult in vedere sporirea imbunatatirilor.
 
3. In ce proportie credeti ca generatia actuala este interesata de teme stiitifice majore si de rezolvarea marilor mistere, comparativ cu realizarea urmatoarelor aplicatii mobile de ultima ora?
 
Cred ca mult mai multi sunt interesati de viitoarele aplicatii mobile de ultima ora.
 
4. Cat de mult credeti ca pot invata tinerii cititori din noua dumneavoastra carte –ErorileGeniale–si din descoperirile accidentale facute de catre oameniide stiintain cercetarile lor?
 
 Ideea Erorilor Genialeare misiunea de a incuraja gandirea outside the box care presupune asumarea de riscuri calculate atunci cand sunt sanse de a obtine ceva cu potential ridicat. In mod cert tinerii, oricine poate invata mult pe baza acestei carti.
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase