Home » Timp Liber » Legatura nestiuta dintre mobil si cuptorul cu microunde – Smart Nation

Legatura nestiuta dintre mobil si cuptorul cu microunde – Smart Nation

Publicat: 07.10.2013
Scris de Smart Nation
Cum iti poti incarca telefonul mobil cu ajutorul cuptorului cu microunde
 
Multi dintre noi folosim cuptorul cu microunde pentru a ne incalzi mancarea. Nu ne-am fi imaginat insa niciodata ca l-am putea folosi si in alt scop – de exemplu, pentru a ne incarca telefonul mobil.
 
Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo cauta solutii pentru a folosi intr-un scop util energia pe care un cuptor cu microunde o pierde atunci cand este folosit.
 
 
 
 
Cand se incalzesc, aceste cuptoare pierd continuu caldura, care ar putea fi valorificata. Aceasta a fost ideea inginerului Yoshihiro Kawahara si a echipei lui. Ei au creat o masinarie care pastreaza si recicleaza aceasta energie irosita, scrie Mashable.
 
Iata cum functioneaza inventia japonezilor: masinaria are o antena care colecteaza energie pierduta de cuptor si o indreapta spre ale dispozitive. Trebuie mentionat insa ca acest sistem nu are cum sa inlocuiasca deocamdata complet incarcatorul de mobil, dintr-un motiv foarte simplu: cantitatea de energie care poate fi pierduta de un cuptor este foarte mica, altfel ar face rau oamenilor care stau in apropierea lui.
 
Astfel, pentru a putea incarca un telefon complet, ar trebui ca un cuptor sa functioneze foarte mult timp, ca sa genereze cantitatea necesara de energie ’pierduta’.
 
 
 
Conform calculelor lui Kawahara, doua minute de functionare a cuptorului asigura functionarea unui mic aparat dotat cu baterii, pentru cateva minute. Dispozitivul ar putea fi util in viitor, pentru incarcarea aparatelor din bucatarie, cred inventatorii sai.
 
Lui Kawahara i-a venit aceasta idee dupa ce a vazut un proiect al NASA, care presupune folosirea energiei primite de la Soare. Energia solara care nu ajunge pe Pamant ar putea fi captata si indreptata spre anumite zone, sub forma unor unde radio.
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase