Home » Timp Liber » Cum sa inveti limbi straine (smart) – Smart Nation

Cum sa inveti limbi straine (smart) – Smart Nation

Cum sa inveti limbi straine (smart) – Smart Nation
Publicat: 09.10.2013
Scris de Smart Nation
Telefoanele nu mai sunt de mult ce a au fost odata, simple device-uri prin intermediul carora sunam si primeam apeluri. Acum le folosim pentru a cauta informatii utile, pentru a ne orienta in spatiu si a fi la curent cu tot ce se intampla in lume, pentru a ne uploada fotografiile si video-urile pe retelele de socializare.
 
In afara de a ne tine in permanenta in legatura cu ceilalti, smartphone-urile devin tot mai importante in a ne ajuta sa acumulam cunostinte din diferite domenii si a ne dezvolta la nivel personal.
 
Cum? Toata lumea stie cat de important este in zilele noastre sa cunosti cat mai multe limbi straine.
 
Cu atat mai mult, atunci cand vine vorba de a obtine un job atractiv. In acest sens, smartphone-urile ne pun la dispozitie o solutie ingenioasa: aplicatiile tehnologice. Prin intermediul acestora beneficiem de resurse utile, cum ar fi cursuri audio, expresii, proverbe, exercitii, atat pentru incepatori cat si pentru avansati – care ne faciliteaza intregul proces de invatare a unei limbi straine, facandu-l totodata si mult mai distractiv. Astfel, oricand ai putin timp si chef, poti asculta si citi mii de cuvinte in limbi straine, iti poti imbunatati dictia prin rostirea cuvantului afisat si, ulterior, poti obtine din partea aplicatiilor un calificativ corespunzator sau iti poti verifica abilitatile lingvistice cu ajutorul unor teste.
 
Suna mult mai bine decat varianta clasica, nu? Si in acelasi timp, este foarte practic. Nu trebuie sa ajungi la cursuri la o anumita ora, nu ai teme de facut pentru a doua zi, poti invata oricand si oriunde, apeland cu incredere la English Grammar, French Grammar, Largest German Grammar Trainer, Online German Course, precum si la aplicatia pentru traduceri Google Translate, etc.
 
Si, ca niste buni profesori ce sunt, aplicatiile tehnologice au in vedere dezvoltarea celor 5 competente fundamentale in folosirea unei limbi straine: intelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, intelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris si interactiunea in conversatii.
 
Cu alte cuvinte, in zilele noastre sa inveti o noua limba straina tine doar de disponibilitatea proprie. Sprechen Sie Deutsch?
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase