Home » Timp Liber » Ce gadgeturi putem sa controlam cu puterea mintii? – Smart Nation

Ce gadgeturi putem sa controlam cu puterea mintii? – Smart Nation

Publicat: 21.10.2013
Scris de Smart Nation
Imagineaza-ti un viitor in care poti muta obiectele doar cu puterea mintii. Daca ti se pare prea SF, afla ca viitorul este deja aici, pentru ca exista deja gadgeturi care ii permit creierului tau sa controleze si sa termine task-uri din viata reala.
 
1. MUSE
 
 
Sursa foto: http://media02.hongkiat.com/
 
MUSE este usor si portabil, ajutandu-te sa te relaxezi si sa te concentrezi inainte de orice task mental complicat. Acesta este doar inceputul, pentru ca scopul final al lui MUSE este sa te ajute sa controlezi iPhone-ul sau device-ul Android doar cu puterea mintii. Poti naviga pe site-uri, te poti juca Angry Birds sau poti sa-i trimiti in mod accidental un mesaj sefului tau in care sa-i zici ca meriti un salariu mai mare, doar cu puterea mintii!
 
2. NeuroSky MindWave
 
 
Sursa foto: http://media02.hongkiat.com/
 
Da, NeuroSky MindWave arata un pic “geeky”, dar el este de fapt o casca user-friendly special creata pentru a dezvolta creierul copiilor. Are chiar un app store cu 79 de aplicatii deja create cu jocuri casual si educationale. Antreneaza-ti copilul sa fie super-omul viitorului cu NeuroSky MindWave.
 
3. Emotiv EPOC
 
 
 
Sursa foto: http://www.thetechherald.com
 
Ai obosit sa folosesti tastatura si mouse-ul pentru a controla calculatorul? Nu ai prefera sa iti folosesti, in schimb, mintea? Emotiv EPOC te poate ajuta cu asta. EPOC foloseste o casca ce percepe undele cerebrale, care „transmit” sistemului ce vrei sa faci in realitatea virtuala. Mai limpede, tu te gandesti ca „ridici” si o piatra pe ecranul calculatorului leviteaza. Dincolo de utilizarile in gaming, EPOC are aplicatii care pot schimba viata persoanelor cu dizabilitati (controland un scaun cu rotile electric spre exemplu) sau a artistilor (care pot crea muzica si culoare doar gandindu-se la asta).
 
4. BrainDriver
 
 
 
Sursa foto: http://media02.hongkiat.com/
 
BrainDriver este un proiect care foloseste elemente ale castilor Emotiv EEG, si ne prezinta un viitor alternativ mai tare decat Masina Google fara sofer – pentru ca acum poti controla o masina cu puterea mintii. E foarte simplu! Conecteaza EEG-ul, incearca sa rezolvi cateva tutoriale si esti gata de drum!
 
5. Proteza pentru mana DARPA
 
Cel mai important beneficiu al stiintei este ca le ofera o raza de speranta persoanelor cu dizabilitati. In neurostiinta, proteza pentru mana DARPA ar putea inlocui mana umana, lasand utilizatorul sa o controleze cu puterea mintii. Aceasta este o alternativa mai buna la protezele de mana actuale, pentru ca ii ofera persoanei care o foloseste mai multa independenta.
darpa-prosthetic-arm
 
 
Sursa foto: http://media02.hongkiat.com/
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase