Home » Timp Liber » Umbrela invizibila! – Smart Nation

Umbrela invizibila! – Smart Nation

Publicat: 08.11.2013
Scris de Smart Nation
Descriere
Ideea de proiect consta in realizarea unui tip de umbrela care sa fie fiabil, ergonomic, simplu, compact. Un gadget util pe timp de ploaie, care sa nu ne dea batai de cap in momentul in care bate vantul sau intrand in incapere udam totul de jur imprejur, ocupam spatiu si de multe ori incurcam pe cei de langa noi.
Tipul de umbrela propus consta intr-un tub reglabil pentru inaltimea fiecarui utilizator, tub ce are posibilitatea de a trage aer prin capatul inferior si a-l sufla cu o anumita presiune prin capatul superior printr-o fanta, astfel incat deasupra sa se formeze un jet de aer circular reglabil (o “patura” de aer). Acest jet de aer va respinge picaturile de ploaie, le va pulveriza in jurul nostru.
Reglajul consta atat in inaltimea tubului, respectiv “umbrelei” sa poata fi folosita de copii si de adulti, cat si in reglarea vitezei de evacuare a aerului sau presiunii, in functie de debitul ploii, pentru a ajusta “coronamentul” de protectie de deasupra noastra. Montajul va fi prevazut cu un sistem de ventilatie tubular cu zgomot redus, acumulator si montaj electronic aferent functionarii.
 
Cum va schimba aceasta idee lumea de maine
Consider ca, un lucru aproape nesemnificativ, simplu, dar atat de util, indispensabil si neschimbat inca din antichitate, merita o deosebita atentie, pentru a aduce un plus starii noastre de confort. Cu un design adecvat, acest viitor produs poate fi un gadget destul de util si benefic, pentru viata de zi cu zi, ajustabil, reincarcabil ca si un telefon mobil, implementabil si in industria auto pentru inlocuirea clasicelor stergatoare de parbriz.
 
Tehnologii folosite
Aerodinamica, electronica.
 
Timp de implementare
30 zile
 
Cum va arata proiectul
 
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase