Prima pagină Timp Liber

Cum sa instalezi un router wireless acasa - Smart Nation

Redactia Descopera.ro | 12.09.2013 | ● Vizualizări: 13331

Scris de Smart Nation

Instalarea unui router wireless acasa nu este un proces dificil, atata vreme cat dispui de un calculator cu un adaptor wireless si o conexiune activa la Internet de mare viteza. Este posibil sa ai nevoie si de software pentru router, insa acesta este in general inclus pe un disc ambalat impreuna cu routerul sau poate fi descarcat de pe site-ul producatorului.
 
 
 
Daca ai un router etichetat cu un logo Windows 7 si folosesti Windows 7 pe PC, instalarea este rapida:
 
1. Conecteaza router-ul wireless la modem printr-un cablu de retea.
 
2. Baga router-ul in priza. Asteapta cam un minut.
 
3. Fa click pe simbolul retelei din zona de notificare, care arata ca un PC cu un adaptor sau ca o serie de bare verticale.
 
4. Selecteaza reteaua wireless din lista de retele disponibile.
 
Unele routere wireless pun ceva mai multe probleme la instalare. Poti sa procedezi in doua feluri: fie folosesti software-ul de instalare, fie il instalezi manual, fara software.
 
In primul caz, te asiguri ca router-ul este complet deconectat de la modem, computer si priza; introduci in calculator discul care a venit impreuna cu router-ul sau descarci software-ul de instalare; urmezi instructiunile de instalare care iti apar pe ecran, in ordinea in care iti sunt cerute; este posibil sa ti se ceara sa conectezi temporar router-ul la computer printr-un cablu de retea; in acest punct vei crea un nume al retelei wireless si o parola.
 
Daca te incumeti sa il configurezi manual, conectezi router-ul la modem cu un cablu de retea; il conectezi apoi la priza si astepti cam un minut; conectezi router-ul la computer cu un cablu de retea; te loghezi in interfata de web a router-ului, deschizand un browser in care scrii adresa IP a router-ului, pe care o gasesti in documentele dispozitivului; introduci utilizatorul si parola specificate in documentatia router-ului si creezi un nume de retea si o parola; in fine, deconectezi calculatorul de la router si te reconectezi wireless.
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Tag-uri: SmartNation.ro