Home » Timp Liber » Cele mai bune inventii ale anului 2013 – Smart Nation

Cele mai bune inventii ale anului 2013 – Smart Nation

Publicat: 23.12.2013
Scris de Smart Nation
Ce face ca o inventie sa fie extraordinara? Cateodata, acea inventie rezolva o problema care parea fara rezolvare. In alte cazuri, ea rezolva o problema pe care nici nu stiai ca o ai. Tinand cont de aceste criterii, revista Time a facut o lista cu cele mai grozave lucruri inventate in 2013.
 
Argus II
Autoritatea federala in domeniul sanatatii din SUA a aprobat primul dispozitiv care poate restabili partial vederea celor care sufera de retinita pigmentara severa, care poate duce la orbire. Argus II consta in implantarea unei retine artificiale si folosirea unei perechi de ochelari atasati la o unitate video, ce permit pacientului sa vada conturul imaginilor si contrastul dintre lumina si intuneric.
 
 
Oculus Rift
Oculus Rift ar putea fi dispozitivul care implineste visul cel mai arzator al gamerilor. In principiu, Oculus Rift este un headset care permite utilizatorilor sa experimenteze jocurile in medii tridimensionale. Practic, jucatorul se simte ca si cum ar fi in realitatea virtuala a jocului, iar headset-ul ii imita si completeaza fiecare miscare in mediul 3D.
 
 
Zgarie-norul invizibil
Turnul Infinity, din Coreea de Sud, va fi primul zgarie-nori din lume, care, pentru cateva ore pe zi, va permite o vedere neobstructionata a cerului din spatele lui. Design-ul celor de la GDS Architects se va folosi de o combinatie a tehnologiei cu LED-uri si de 18 de camere video HD aplicate pe fatada, pentru a da impresia ca turnul este invizibil. Arhitectul principal a asigurat publicul ca turnul va ramane vizibil pentru pasari si avioane. Cladirea urmeaza sa fie finalizata in trei-patru ani.
 
 
Pavilionul solar Volvo
Cand Volvo i-a provocat pe designeri sa-si imagineze un display de prezentare pentru noul hibrid V60, firma care a castigat competitia, Synthesis Design & Architecture, a creat un panou solar flexibil spectaculos, care incarca masina si se pliaza atat de ergonomic, incat incape in portbagaj. Nu e de vanzare inca, dar faza de testare este in curs de desfasurare.
 
 
SpaceShipTwo
SpaceShipTwo, al firmei Virgin Galactic, promite sa transporte cetatenii (bogati), care pot plati 250.000 de dolari pe calatorie, incepand cu anul 2014. Nava spatiala foloseste un motor de racheta pentru a zbura prin atmosfera si pentru a ateriza in siguranta inapoi pe pamant. Aceasta este inventia cu care Virgin spera sa devina liderul mondial in turismul spatial si sa incheie, astfel, o era in care calatoria in spatiu era dominata de guvernele tarilor extrem de puternice si avansate tehnologic.
 
 
Sursa fotografii – http://timenerdworld.files.wordpress.com
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase