Home » Timp Liber » Idei pentru zilele de vacanta – Smart Nation

Idei pentru zilele de vacanta – Smart Nation

Publicat: 28.12.2013
Scris de Victor Kapra
Ai niste zile de vacanta in care te vei intalni cu prietenii. Iti propun un joc: sa faceti o lista cu nevoi, cu probleme ale noastre, ale oamenilor, pe care stiinta nu le-a rezolvat inca prin inventii. Obezitatea, de exemplu. Dar mai sunt si altele. Si sa va imaginati solutii!
 
Cei mai multi inventatori spun ca e imposibil sa gasesti rezolvarea la o problema dificila. Altii, putini, persevereaza, se incapataneaza si reusesc sa vina cu solutia salvatoare.
 
Doua exemple:
 
Schite 3D
 
Cand prezinti un proiect, ca sa te faci mai bine inteles, obisnuiesti sa explici si cu ajutorul unui desen, al unei schite mazgalite pe o foaie de hartie, nu?
Cum ar fi insa sa „construiesti” o macheta a proiectului tau in loc sa desenezi?
Trei designeri de la fabrica de jucarii WobbleWorks au venit cu rezolvarea: un „pix” care lucreaza pe principiul imprimantei 3D. Umplut cu un polimer care se intareste rapid, iti permite sa creezi rapid machete în trei dimensiuni. Isteata treaba, nu?
 
 
Furculita inteligenta
 
Foarte multi dintre noi mancam in fata televizorului sau a computerului si nu ne dam seama cand depasim masura. Ar fi minunat să fie cineva permanent langa noi care sa ne atraga atentia, elegant, cand exageram cu numarul de calorii ingurgitate.
Asta face Hapifork, o furculita inteligenta. Monitorizeaza miscarile de la farfurie la gura si daca mancam prea repede (nelasandu-i astfel creierului timpul necesar sa ne transmita semnalul ca stomacul este deja plin) ne avertizeaza prin vibratii sau printr-un semnal luminos. Poti transfera statisticile privind rapiditatea cu care duci Hapifork la gura prin USB sau bluetooth.
 
 
Ti-am dat doua exemple amuzante de inventii (dar totodata foarte utile), pentru ca e sarbatoare si trebuie sa ne distram.
 
Insa, printre picaturi, poate nu ar fi tocmai rau sa facem o scurta recapitulare a celor discutate in acest an pe Smart Nation. Mai jos ai cateva exemple, din lista de tutoriale, despre comunicare digitala:
 
Citeste si:
 
 
 
 
 
Iti urez Craciun Fericit si sa ne reauzim la anul cu idei formidabile!
 
 
 
Smart Nation este platforma unde tehnologia va inspira pe voi toti. Sa va imaginati, sa inovati, sa creati!
 
Intra pe SmartNation.ro daca vrei sa fii informat in legatura cu noile gadget-uri, dar si pentru a putea afla cum functioneaza, ce fac si cum iti pot imbunatati viata de zi cu zi. 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase