Home » Timp Liber » Cesaria Evora, Dulce Pontes si Cristina Villalonga – intr-un festival, la Bucuresti

Cesaria Evora, Dulce Pontes si Cristina Villalonga – intr-un festival, la Bucuresti

Publicat: 12.03.2008
Cantaretele Cesaria Evora, Dulce Pontes si Cristina Villalonga (voce de la Gotan Project) se numara printre artistii care vor participa la World Art Festival, care se va desfasura intre 28 iunie si 3 iulie, in Parcul National si in amfiteatrul "Mihai Eminescu" din Bucuresti.

Potrivit organizatorilor, Fundatia "Aurel Mitran", evenimentul este unul inclus in seria "Pour les connaisseurs", care a mai adus la Bucuresti concertele Gotan Project, Cesaria Evora, Bobby McFerrin, Lhasa de Sela si Misia. World Art Festival este dedicat artei si traditiilor autentice populare, atat autohtone, cat si din tarile lumii. Astfel, prima seara a festivalului, 28 iunie, va prezenta, la amfiteatrul "Mihai Eminescu", concerte sustinute de Dumitru Farcas si de grupul Iza. Pe 29 iunie, pe scena vor evolua Alexandru Mica, care va prezenta cantecele lui Anton Pann, Taraful de la Marsa, cu melodii vechi lautaresti din Muntenia, Floarea Calota, cu ziceri batranesti, doine si balade din Teleorman. De asemenea, intre 28 si 29 mai, pe aleile din Parcul National se va desfasura Targul International de Arta si mestesuguri traditionale, cu demonstratii practice si cu participarea a peste 150 de mesteri populari.

Pe 30 iunie, artista portugheza Dulce Pontes va concerta la amfiteatrul "Mihai Eminescu". Una dintre cele mai cunoscute voci portugheze, Dulce Pontes a colaborat cu artisti precum Andrea Bocelli, Jose Carreras, Caetano Veloso, Simone, The Chieftains, Trilok Gurtu. Dupa ce a cantat pe scenele de la Royal Albert Hall (Londra), Arena di Verona, Milano Tokyo International Forum Hall, ea va prezenta si la Bucuresti fado-ul portughez.

Cristina Villalonga va urma apoi pe scena, pe 1 iulie, cu un spectacol de muzica de tango. Vocea Gotan Project, Cristina Villalonga, absolventa "magna cum laude" a Berkelee College of Music Boston, pe langa colaborarea cu trupa care a consacrat-o, a avut sansa sa cante si alaturi de Terence Trent D’Arby, SuperElvis etc. Impreuna cu Gotan Project, ea a sustinut concerte la L’Olympia (Paris), Royal Albert Hall, Ronnie Scot Club (Londra), Harlem Jazz Club (Barcelona), Central Park (New York), precum si la festivalurile de jazz de la Montreal si Montreux.

Pe 2 iulie, publicul va asista la un spectacol de balet clasic si flamenco sustinut de trupa Hermanas Romero. Acestia propun o incursiune in zona de sud a Spaniei, printr-un spectacol gipsy flamenco. In aceeasi zi, Nour Eddine, un grup de muzica traditionala din Maroc, va prezenta un spectacol in care melodiile din nordul Africii sunt orchestrate intr-un stil aproape modern.

Festivalul se va incheia pe 3 iulie, cu un spectacol de mornas sustinut de Cesaria Evora, care va reveni la Bucuresti pentru un al patrulea spectacol. Cantăreata s-a facut cunoscuta prin morna, un stil de muzica sentimental, ce amesteca fado portughez cu jazz si muzica latina. Sonoritatile folk sunt filtrate de chitara, vioara, acordeon si clarinet. Evora canta intotdeauna cu picioarele desculte, in semn de solidaritate cu femeile si copiii saraci din tara sa, ale caror suferinte le exprima prin cantecele sale.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase