Home » Timp Liber » Culorile Mediteranei

Culorile Mediteranei

Culorile Mediteranei
Publicat: 17.03.2008
Site-ul pe care vi-l prezentam are un preambul ca o scrisoare de dragoste. Indragostitul este dl Olivier Lecorre, iar aleasa inimii sale – nimeni alta decat Mediterana.

Iata un fragment din acest discurs al inimii: Mediterana in ansamblul ei, adica mediul marin plus cel terestru, este detinatoarea a doua recorduri mondiale. In primul rand, este vorba despre cea mai importanta biodiversitate animala si vegetala din lume si, apoi, din pacate, despre faptul ca aria mediteraneana reprezinta cea mai frecventata destinatie turistica a planetei. „Aceasta mare, care a fost simbolul puritatii si al vietii, este azi supusa unor poluari devastatoare, unui pescuit excesiv si betonarilor irationale“, ne spune webmaster-ul.

„Cu toate acestea, Mediterana este inca bogata si plina de viata. Cu treizeci de ani in urma, ca sa raspund chemarii ei, puterii si misterelor sale, am trecut definitiv bariera contemplarii de la distanta! De-atunci nu incetez sa fiu uluit de peisajele sale terestre, incarcate de istorie, si de diversitatea vietii sale submarine, care aduna laolalta cele mai neinchipuite specii de animale si cele mai incredibile culori. Aceasta mare trebuie sa fie aparata… de noi insine. Nu e inca prea tarziu.“ Si, ca sa pricepem acest mesaj cum se cuvine, site-ul www.olivierlecorre.com ne pofteste sa ne ratacim in lumea culorilor subacvatice. Crustacee, meduze, viermi marini, pesti, echinoderme, bureti sau alge ne intampina in paginile plasate sub titlul Mare nostrum, intr-un album de o frumusete rara.
Goana dupa aur
Cuvantul „alchimie“ provine din grecescul „khêmeia“, care desemna topirea unor minereuri. Stramoasa a chimiei, alchimia le ingaduia initiatilor care o practicau sa obtina aur topind metale banale, precum plumbul. Alchimia, insa, merge dincolo de aceasta transmutatie a materiei si vizeaza o metamorfoza a sufletului si a spiritului. Nu acesta este oare motivul pentru care elementul final al transmutarii se numeste Piatra Filosofala? Acesta este, de fapt, miezul problemei: preschimbarea materiei nu va putea fi dusa la bun sfarsit decat dupa transmutarea spiritului. www.esonews.com va propune un intreg dosar dedicat alchimiei, care va va oferi informatii decisive asupra problemei si va va permite sa-i cunoasteti pe alchimistii de ieri si de azi.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase