Home » Timp Liber » Epoca imperiilor

Epoca imperiilor

Epoca imperiilor
Publicat: 05.11.2008
Dupa absolvirea facultatii am ajuns la concluzia ca un motiv important pentru instalarea unui cinism precoce si o disparitie suspecta a pasiunii pentru istorie au fost chiar cartile de istorie. Atipitul deasupra tomurilor prafuite de specialitate nu se datora doar orelor prelungite de studiu din timpul sesiunii, ci mai ales a tonului placid, lipsit de culoare si simtaminte cu care au fost scrise marea lor majoritate.

Autor: Robert Aldrich
Editura: ALL

De atunci m-am ferit sa citesc astfel de carti pentru a nu vedea din nou si din nou scos sufletul din istorie. Rar se intampla sa mai gasesc o carte scrisa de oameni care simt si care te pot prinde in povestirea istoriei. Epoca imperiilor, desi o carte voluminoasa, este o foarta scurta prezentare a principalelor caracteristici ale imperiilor coloniale care au dominat lumea moderna. De la Imperiul Otoman la Italia, cu o atentie deosebita pentru Spania, Portugalia si Marea Britanie, cartea ne introduce si in culisele unor imperii neglijate sau vaduvite in timp de aceasta titulatura, navigand cu grija prin teoriile moderne ale colonialismului si drepturilor omului.

Epoca imperiilor este o carte de istorie scrisa cu suflet si atentie. Desi abundenta in detalii, ea nu este o lucrare stiintifica searbada ci o palpitanta incursiune in mentalitatea a treisprezece imperii moderne, fiind scrisa in acea maniera care readuce farmecul in istorie si deschide pofta pentru a afla si mai multe detalii. Cat mai multe detalii.

Cititi continuarea pe www.bookblog.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase