Home » Timp Liber » Cat te mai iubesc

Cat te mai iubesc

Cat te mai iubesc
Publicat: 01.04.2009
Pentru cei care ar putea ridica din sprancene citind titlul acestei carti: stiu la ce va ganditi, dar nu, nu este una din acele carti. Un cititor, dupa ce trece de un anume numar de carti, poate cateva sute, incepe cumva sa musteasca de prejudecati, si una din ele pleaca tocmai de la titlul volumului din fata lui.

Autor: Luis Leante
Editura: Vellant

Presupun ca nu este un lucru rar, mai ales cand ne credem toti dotati cu „antene” care ne avertizeaza ca nu trebuie sa ne pierdem vremea cu o carte care are un asemenea titlu. Odata ce ti-ai propus sa nu (mai) citesti literatura de dragoste, roman noir sau poezie fracturista, fugi, sau cel putin, nu esti interesat foarte tare sa privesti dincolo de coperta.

“Cat te mai iubesc” pune fata in fata contrastul intre confortul european si improvizatia de care da dovada saharianul, popor nomad prin excelenta, care trebuie sa se adapteze mediilor celor mai ostile si, in principal, lipsei apei. Apoi, este vorba de o diferenta pe care o instaureaza religia: lejeritatea cu care un saharian te primeste in casa lui, ospitalitatea si generozitatea lui si toate acestea fara a cere nimic in schimb; deosebire evidenta in comparatie cu societatea occidentala, bazata pe interes si manata de egoismul propriei lupte de supravietuire.

Citeste continuarea pe bookblog.ro

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase