Prima pagină Timp Liber

Doamna si licornul

10.19.2009 | ● Vizualizări: 275
Doamna si licornul     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Doamna si licornul se inscrie in seria romanelor de reconstituire istorica, asa cum am fost obisnuiti de scriitura lui Tracy Chevalier. De aceasta data, inspiratia scriitoarei porneste de la misterioasele tapiserii pastrate azi la Muzeul National al Evului Mediu Cluny, din Paris.

Autor: Tracy Chevalier
Editura: Polirom

Infatisind simturile umane metaforizate prin dialogul vizualfemeie/licorn, tapiseriile devin centru al unei povestiri cesurprinde dramele umane regasite in ierarhia medievala - de lanobili pana la mestesugari.

Romanul are in vedere reconstituirea unui Ev Mediu in care artadevine locul unde oamenii pot evada pentru a-si trai viata, dincolode regulile si tabuurile vremii. In acea lume, dragostea, sentimentaproape inexistent, sentiment interzis de normele vietii de zi cuzi, devine licornul mult dorit de toate personajele cartii. Esteinteresant de vazut cum destinul familiilor ce intra in contact cutapiseriile, de la nobila familie Le Viste, pana la familia detesatori de la Chapelle este intretesut asemeni itelor din urzeala.Cu toate acestea, limitarile vremii se impun, nu insa fara apermite o scurta intruziune a culorilor in destinele terne alepersonajelor.Citeste continuarea pe bookblog.ro

Tag-uri: carte | recenzie | bookblog