Prima pagină Timp Liber

Doamna si licornul

Redactia Descopera.ro | 10.19.2009 | ● Vizualizări: 317
Doamna si licornul     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Doamna si licornul se inscrie in seria romanelor de reconstituire istorica, asa cum am fost obisnuiti de scriitura lui Tracy Chevalier. De aceasta data, inspiratia scriitoarei porneste de la misterioasele tapiserii pastrate azi la Muzeul National al Evului Mediu Cluny, din Paris.

Autor: Tracy Chevalier
Editura: Polirom

Infatisind simturile umane metaforizate prin dialogul vizual femeie/licorn, tapiseriile devin centru al unei povestiri ce surprinde dramele umane regasite in ierarhia medievala - de la nobili pana la mestesugari.

Romanul are in vedere reconstituirea unui Ev Mediu in care arta devine locul unde oamenii pot evada pentru a-si trai viata, dincolo de regulile si tabuurile vremii. In acea lume, dragostea, sentiment aproape inexistent, sentiment interzis de normele vietii de zi cu zi, devine licornul mult dorit de toate personajele cartii. Este interesant de vazut cum destinul familiilor ce intra in contact cu tapiseriile, de la nobila familie Le Viste, pana la familia de tesatori de la Chapelle este intretesut asemeni itelor din urzeala. Cu toate acestea, limitarile vremii se impun, nu insa fara a permite o scurta intruziune a culorilor in destinele terne ale personajelor.

Citeste continuarea pe bookblog.ro

Tag-uri: carte | recenzie | bookblog