Prima pagină Timp Liber

Expozitie fotografica de exceptie: Maschere di Venezia

Marc Ulieriu | 02.03.2010 | ● Vizualizări: 220
Expozitie fotografica de exceptie: Maschere di Venezia     fotografie, fotografii superbe, fotografii inedite, venetia, masti venetiene, expozitie fotografica, simion buia, Maschere di Venezia + zoom
Galerie foto (24)

Timp de 742 de ani, intr-un superb oras mangaiat de ape, cateva zile pe an oamenii poarta masti. In pietele istorice, localnicii dar si strainii danseaza, joaca in spectacole de teatru, canta si mai ales incanta privirile turistilor. La Carnavalul de la Venetia oricine poate purta masca oricarui personaj politic sau de poveste, actual sau istoric, trist sau euforic. Oricine visezi sa fii, mascareri iti mesteresc masca din panglici, blana, margele, voal, iar costumierii iti intregesc personajul. Esti gata de defilare!

Intre 6 si 16 februarie 2010, Carnavalul de la Venetia sedezvaluie si iti provoaca toate simturile. Fotograful Simion Buiail simte si-l prinde de 6 ani in obiectivul sau. Cateva dintreprovocatoarele, coloratele si misterioasele masti de la Carnavalpot fi admirate intre 6 si 20 februarie in ceainaria Carturesti,str. Arthur Verona 13-15. Expozitia de fine art photographyMaschere diVenezia se intampla a doua oara in Romania, creand otraditie si un spectacol aparte in aceeasi perioada cu manifestatiade la Venetia.

Fotografiile selectate capteaza cateva dintre mastile care audefilat anul trecut in Piazza San Marco. Atmosfera de poveste este imposibil dereplicat dar fotograful Simion Buia incearca sa redeain tablourile sale spiritul si culoarea Carnavalului.

Cu sprijinul Bancii Transilvania , 20 de fotografii vor prindeviata pe HP Artist Matte Canvas la dimensiuni generoase: 70x100 cm,respectiv 140x200 cm. Fotografia este garantata 100 de ani inconditii de muzeu. Seria este limitata la 25 exemplare din fiecarefotografie, iar calitatea exponatului este validata de certificatulde autenticitate.Incepand cu 6 februarie, fotografiile pot fi vazute si pewww.mascheredivenezia.ro.Expozitia este cu vanzare, iar vernisajul are loc pe 8 februarie,ora 19.

Recent distins cu premiul "Fotograful iti arata lumea" de catreAsociatia Jurnalistilor de Turism din Romania, fotograful SimionBuia este indragostit de calatorie si de oameni. Este specializatin fotografie de portret si travel. Portretizeaza actori, copii,personalitati literare si ale lumii de fashion.

Karl Lagerfeld, Marlin Manson, Dita von Teese, dar si laureatiipremiului Nobel pentru literatura Gunter Grass si Kertesz Imre aufost fotografiati de Simion Buia. Proiectul sau de suflet - carel-a motivat sa revina in Romania dupa 14 ani de profesat in taralui Goethe - este Actorii si fotograful (www.simionbuia.ro),insumand o serie de 111 portrete "fara fard" ale unor actori romanicelebri, realizate in studioul foto din Bucuresti.

In exclusivitate pe DESCOPERA.ro, urmareste o selectie afotografiilor participante la expozitie:

CITESTE SI: