Home » Timp Liber » Best of (februarie)

Best of (februarie)

Publicat: 07.02.2007
Descopera.ro recomanda Best of: Carte, Internet, TV, Film, Multimedia

CARTE
Albumul Arta in Mesopotamia, de Giovanni Curatola, este un pariu in egala masura frumos si indraznet. Povestea „Pamantului dintre cele doua fluvii“ este multimilenara si are dimensiuni insondabile. Incepand din mileniul IV i.Hr., cand au fost faurite primele cetati, arta domneste aici pana in epoca de aur a islamului si a Imperiului Abasizilor.

INTERNET
Ceea ce nici Google.Earth si nici aderarea la Uniunea Europeana nu v-au putut oferi va pune acum la dispozitie www.panoramas.dk, un site care panorameaza locuri dintre cele mai ravnite turistic din lume, facandu-va sa coborati acolo, printre monumente, muzee, strazi mitice si oameni ca noi. Nu in ultimul rand, site-ul va invata cum sa realizati propria dumneavoastra panorama de 360 de grade.

TV
Dupa France 3, care difuzase anul trecut filmul Amantii de la cafeneaua Flore, canalul France 2 a propus recent propria sa fictiune consacrata cuplului Simone de Beauvoir – Jean-Paul Sartre. Noul telefilm focalizeaza asupra momentului de maturitate a relatiei celor doi, incepand cu anul 1958 si ajungand in 1964, cand Sartre a refuzat Premiul Nobel.

FILM
Kenneth Branagh il lasa in pace pe Shakespeare pret de un film si il ia in primire pe Mozart. Noua sa pelicula, Flautul fermecat, il aduce in contemporaneitate pe Tamino, dupa primul Razboi Mondial, angajandu-l intr-un teribil periplu. El este proiectat intr-o lume crepusculara, intre vis si cosmar, in care 3 infirmiere militare ii salveaza viata.

MULTIMEDIA
Yann Thiersen este autorul muzicii unui film care a facut cariera: Amélie. Desi viorile, acordeonul, melancolia si culorile autumnale ale cantecelor sale pareau sa-l protejeze pe Yann de efectele rock-ului contemporan, iata ca noul sau album On tour privilegiaza energia si explodeaza in piese ritmate si mai putin cetoase.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase