Home » Timp Liber » Nu ratati! (martie)

Nu ratati! (martie)

Publicat: 09.03.2007
Nu ratati! (martie)
Nu ratati: Lumina de la capatul lumii, Fabrica de bani, Bazarul deliciilor, Adevaratele dosare X

Lumina de la capatul lumii- National Geographic, 10 martie/18.00
La fiecare doua saptamani, o limba dintre cele cunoscute omenirii moare… Suntem oare in pericol de a pierde jumatate din mostenirea noastra intelectuala, sociala si spirituala intr-o singura generatie? Noua serie examineaza aceasta posibilitate tulburatoare, mergand pe urmele a patru culturi, fiecare incercand in felul sau sa-si protejeze obiceiurile in fata modernizarii.

Fabrica de bani- Viasat Explorer, 17 martie/21.00
Monetaria SUA este cea mai mare din lume. Zilnic, aici sunt produse 37 de milioane de bancnote, in valoare de 696 de milioane de dolari, si 41 de milioane de monede, in valoare de trei milioane de dolari. Tehnologia include zeci de benzi de fabricatie pentru monede, sute de ghilotine de hartie, prese si masini de numarat si 24 de tiparnite uriase. Transportul este asigurat de sute de camionete blindate.

Bazarul deliciilor- Discovery Travel, 25 martie/13.40
Maestrul culinar de origine britanica Barry Vera cauta atractiile culinare si culturale din Maroc si Siria. In Marrakech, gaseste una dintre cele mai uluitoare piete de pe glob, cu familii de acrobati, imblanzitori de serpi sau ghicitori in stele care „evolueaza“ printre cele mai felurite marfuri. Pe masura ce Soarele apune, Vera este martorul transformarii acestei piete intr-o mare cafenea in aer liber.

Adevaratele dosare X- Viasat Explorer, 25 martie/18.00
Pe 31 martie 1993, o aeronava de origine necunoscuta a patruns in spatiul aerian britanic. Personalul militar, politistii si publicul au fost martori ai evenimentului. Incidentul a determinat Marea Britanie si SUA sa incalce protocolul oficial, permitand publicarea unora dintre cele mai explozive si clare marturii scrise vreodata despre OZN-uri.

Luna viitoare pe… Viasat Explorer- T-Rex, razboinic sau necrofag?
 Copiii sunt captivati de salbaticia extrema a coltilor sai. Expertii se minuneaza de forta muscaturii sale: de zece ori mai puternica decat a oricarui animal cunoscut in prezent. Cineastii au castigat milioane de pe urma terorii pe care o inspira acest dinozaur. Dar ar putea imaginea noastra despre el sa fie complet gresita? A fost Tyrannosaurus Rex, de fapt, o creatura inceata si greoaie, cu respiratie imputita? Un necrofag care traia din ramasitele lasate de altii? A fost T-Rex un razboinic sau un fraier?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase