Home » Timp Liber » Beletristica (mai)

Beletristica (mai)

Beletristica (mai)
Publicat: 02.05.2007
Descopera.ro recomanda: Egiptologul, Codul Cavalerilor, Domnul Ibrahim si florile din Coran

Egiptologul  Arthur Philips Editura Polirom, 28,50 lei

Un alt titlu sonor in colectia Polirom „destinata“ barbatilor, Thriller. Volumul, apartinand „unuia dintre cei mai amuzanti naratori necreditabili din literatura universala, nascut dintr-o imaginatie delicios de perfida“ (conform caracterizarii cronicarului literar de la Los Angeles Times), dezvolta doua fire nara­tive, ingenios si imprevizibil intersectate de-abia in final. Pe de-o parte, Ralph Trilipush, un egiptolog excentric, se afla in cautarea vestigiilor lui Atum-hadu, un rege necunoscut, presupus autor al unor poeme licentioase, de cealalta, un tenace detectiv australian strabate lumea in cautarea unui anume Paul Caldwell, fiul nelegitim al unui milionar si beneficiarul unei mosteniri substantiale. 

Codul cavalerilor Tom Eaton Editura Tritonic, 15,35 lei

„Biserica catolica nu stie nimic despre aceasta carte. Subiectul nu are mai nimic in comun cu linia secreta de sange a lui Hristos! Nimeni nu a incercat sa interzica aparitia acestei carti! E foarte putin probabil ca aceasta carte sa devina un film de succes cu Tom Hanks in rolul principal.“ Acestor de­finitii prin negatie ale volumului lui Eaton ar trebui sa li se adauge si o brava, traditionala caracterizare de fond: este cea mai tare parodie posibila dupa Codul lui Da Vinci. Dan Brown si cele 20 de mi­li­oa­ne de cititori ai sai au, de-acum inain­te, toate motivele sa tremure de indignare. 

Domnul Ibrahim si florile din Coran Eric-Emmanuel Schmitt Editura Humanitas, 12,6 lei

Inca o data, pasiunea lui Schmitt pentru formele spiritualitatii orientale isi gaseste expresia ideala. Domnul Ibrahim este un bacan musulman din Parisul anilor ’60, care il adopta, ca dupa  un „coup de foudre“, pe micutul Moise, un pusti singuratic, ramas fara tata. Din poveste in poveste, micutul evreu ajunge invatacelul negustorului arab, care-i desluseste tainele iubirii de oameni. Impreuna vor savarsi o calatorie initiatica, al carei punct final va fi Cornul de Aur, taramul vegheat de legile sfinte ale Coranului. Desi descriptiv si intelectual, textul lui Schmitt a constituit trama unui film multipremiat, cu Omar Sharif si Isabelle Adjani in distributie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase