Home » Timp Liber » Nu ratati! (mai)

Nu ratati! (mai)

Nu ratati! (mai)
Publicat: 02.05.2007
Maestru in spionaj, Jocurile video, pasiune si industrie, Culise: Jaguar, Mississippi in flacari, Crocodilii pierduti ai faraonilor

Maestru in spionaj Discovery Civilisation, 10 mai /11.50

V-ati visat vreodata James Bond? Ati fi reusit ca agent dublu in perioada Razboiului Rece? Cum v-ati fi descurcat ca membru al Rezis­ten­tei Franceze? Programul ofera unui grup de 12 oameni obisnuiti ocazia de a des­coperi daca au stofa de agent secret. Cei 12 trec printr-un curs in­ten­siv de o luna, in cadrul caruia invata sa sparga coduri, sa re­zis­te in timpul interogato­riilor si sa insele aparentele.

Jocurile video, pasiune si industrie  Discovery Channel, 11 mai/00.00

Oamenii, ideile si tehnologia din spatele jocurilor video au evoluat pana la punctul in care ceea ce a fost o distractie, a devenit o lume de sine sta­ta­toare. Gamerii au dezvoltat o cultura care a ajuns sa faca parte din viata noastra de zi cu zi. In lumea jocurilor moderne, singurele limite sunt impuse de imaginatia jucatorului si de inventivitatea programatorului

Culise: Jaguar National Geographic, 13 mai/21.00

Intr-o epoca a oraselor supraaglomerate, a interesului crescut fata de mediul inconju­ra­tor, a cresterii preturilor la combustibil si a sca­derii profiturilor in industria auto, Jaguar este inca decis sa construiasca masini rapide. Dar problemele financiare si planurile me­dio­cre de design au chinuit, in ultima vreme, fai­moasa companie auto. Echipa de creatie se stra­duieste sa realizeze o noua masina de lux, de la schita pana la showroom.

Mississippi in flacari Viasat Explorer, 22 mai/22.00

In 1964, trei tineri au reprezentat cel mai bun exemplu a ceea ce insemna apar­theid-ul in America. Ei incercasera sa-i ajute pe negrii din Mississippi sa se inscrie pe lis­tele de votare. Au fost ucisi de albii care do­reau sa-si mentina lumea segregata. Patru decenii mai tarziu, individul acuzat de orga­ni­zarea acestui linsaj este adus in fata justi­tiei. Ray Killen va fi in sfarsit judecat pentru asasinarea luptatorilor pentru drepturi civile.

Crocodilii pierduti ai faraonilor Animal Planet, 29 mai/20.00

Venerati in Egiptul antic, au fost vanati pana la disparitie in anii 1800, astfel incat croco­di­lii faraonilor au disparut pentru totdeauna. Sau cel putin asa s-a crezut pana de curand, cand au aparut rapoarte conform carora une­le exemplare ar fi fost zarite in locuri neas­tep­tate: la marginea desertului Sahara, pe un mic lac din Mali si intr-o pestera din Ciad. Cum au putut sa supravietuiasca in desert?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase