Prima pagină Timp Liber

Best of (iunie)

Redactia Descopera.ro | 05.31.2007 | ● Vizualizări: 27

Descopera.ro recomanda "Best of", iunie: Carte, Internet, TV, Film, Multimedia

CARTE
In Europa Occidentala si in SUA, banda de­senata este la mare pret pentru toate categoriile de varsta. Fiecare noua apa­ri­tie este asteptata cu ardoare si e achizi­tio­na­ta in sute de mii de exemplare. Asa stau lucrurile si cu Cei trei ochi ai paznici­lor lui Tao – 200.000 de exemplare van­du­te in doar zece zile de la aparitie –, ulti­mul volum de peripetii ale lui Largo Winch.

INTERNET
www.pandora.com, site creat de Music Genome Project, este un instrument cum altul nu-i. Pe scurt, vi se propune sa tas­tati numele unui muzician care va place, iar moto­rasul de cautare Pandora se apuca sa-i identifice pe toti artistii inru­diti. Ulterior vi se ofera sansa sa le ascultati melodiile si sa beneficiati de comentarii compe­ten­te privind stilul lor muzical.

TV
Djamel Loiseau, itinerariul unui soldat al lui Allah a fost difuzat cu o luna in urma de France 3. Pe 24 decembrie 2001, un tanar francez, Hervé Djamel Loiseau, este gasit mort in muntii afgani. Taranii il in­groapa in pripa, iar mama sa este instiin­tata laconic. Cum a ajuns odrasla ei atat de blajina un erou al cauzei isla­miste?  De ce a parasit Parisul ca sa se alature miscarii Al Qaida?

FILM
Regizorul Daniel Vigne isi inchipuie, in proaspatul sau film Jean de La Fontaine, sfidarea, ca renumitul fabulist francez se ridica impotriva puterii regale si este ur­marit fara ragaz de catre Colbert, din pri­cina fidelitatii sale fata de Fouquet. Chiar daca istoricii nu prea par sa-i dea drep­tate realizatorului, personajul inter­pre­tat de Lorant Deutsch este veridic, plin de farmec intelectual si de senzuali­tate.

MULTIMEDIA
Mk2 si Nils Tavernier au scos pe piata un DVD intitulat Odiseea vietii. Documenta­rul ne ofera o noua si halucinanta calato­rie spre origini:  de la conceptie pana la venirea pe lume a pruncului, acest film  povesteste dinauntru cele noua luni pe care le presupune geneza unei vieti omenesti.

 

Tag-uri: Carte | Internet | TV | Film | Multimedia