Home » Timp Liber » Beletristica (iunie)

Beletristica (iunie)

Publicat: 31.05.2007
Beletristica (iunie)
Vampiri si varcolaci, dragoste si intrigi antice! Descopera: Moartea la Dallas, Codex Siracuza, Blestemul Chalionului

Moartea la Dallas Charlaine Harris Grupul Editorial Corint, 28,99 lei

Charlaine Harris a readus la viata popularul personaj al lui Buffy (spaima vampirilor), sub trasaturile lui Sookie Stackhouse, o la fel de simpatica si agera domnisoara care, episod de episod, isi foloseste pu­te­rile telepatice si porneste in diferite crucia­de personale impotriva mortilor vii sau a oamenilor mortificati, impotriva varcola­ci­lor, menadelor si terian­tro­pilor, care, departe a-i inspira repulsie, o fascineaza si ii ascut toate simturile. In acest al doilea volum din serie (dupa Morti pana la apus), Sookie porneste in cautarea unui vampir disparut, dezlantuind o seama de aventuri dramatice si lunecari pe coasa mortii. 

Codex Siracuza James Nisbet Editura Nemira, 22,41 lei

Danny Kestrel inrameaza lucrari ale celor mai de faima plasticieni americani ai momentului. Om cu vocatia solitudinii, el se consacra in intregime artei sale, fara sa caute gloria sau banii. Aproape fara sa vrea, Danny ajunge la vernisajul lui John Plenty, un pictor caruia i-a executat, contra a 75 de mii de dolari bucata, niste splendide rame care incopciaza portretele unei femei magnifice, adesea reprezentata goala. In agitatia momentului, Kestrel se trezeste in bratele celei care a servit drept model in panzele maestrului. Dupa ce fac dragoste pe bancheta masinii sale, Danny pleaca acasa si afla din ziare, a doua zi, ca Renée, partenera lui intamplatoare de amor, a fost gasita ucisa. 

Blestemul Chalionului Lois McMaster Bujold Editura Tritonic

Cazaril, un fost soldat si om de curte, evadeaza din sclavie si se intoarce in regatul pe care l-a slujit candva. Numit profesor al printesei Iselle, tanara sora a mostenitorului tronului, Cazaril se pomeneste in mijlocul unei intrigi de palat si trebuie sa-si apere eleva de efectul unui blestem secular, care planeaza asupra familiei regale si a tuturor celor apropiati. Urmeaza aventuri, povesti de dragoste, eroism si sacrificiu intr-o lume medievala in care zeii vegheaza asupra balantei dintre bine si rau.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase