Home » Timp Liber » Nu ratati! (iunie)

Nu ratati! (iunie)

Nu ratati! (iunie)
Publicat: 01.06.2007
Nu ratati: Meserii murdare, Povestea polifagului, Dictatori prin definitie, Secretele marii epidemii, Procesul

Meserii murdare Discovery Channel, 6 iunie/22.00 

Programul combina arta de a sapa paman­tul pentru cultivarea cartofilor organici, ma­iestria de a te strecura printre gramezi de gainat de curcan folosite ca ingrasa­minte si stiinta care studiaza vomismentele de buf­ni­ta pentru a proteja o specie in pericol de disparitie. Eroii programului sunt cei ce mun­­cesc din greu, zi de zi, fara a tine cont de spaime, pericole sau mirosuri insuportabile.

Povestea polifagului Animal Planet, 12 iunie/22.00

Ascunsa in padurile acoperite de zapezi ale Finlandei, pandeste una dintre cele mai greu de zarit fapturi de pe glob, jderul polifag. Dincolo de reputatia de agresor – determinata de uimitoarea sa abilitate de a vana si a dobori o prada de cinci ori mai mare decat propriul trup –, multe informatii despre aceasta specie daunatoare raman invaluite in mister. Pana acum.

Dictatori prin definitie Discovery Civilisation, 16 iunie/10.00

Documentarul studiaza motivele pentru care excesul obscen in general si construc­tiil­e de proportii gigantice raman elemente esentiale in mitologia despotismului. Ti­nan­du-se cont de originile modeste ale aproa­pe tuturor dictatorilor, sunt examinate mo­mentele esentiale de consolidare a puterii personale, urmate de inevitabila prabusire in lacomie, combinata cu dorinta de a lasa in urma o mostenire a omnipotentei.

Secretele marii epidemii Viasat Explorer, 19 iunie/18.00

Investigand marea epidemie de ciuma care a ucis o treime din populatia Londrei in urma cu 400 de ani, medicul legist Stephen O’Brien face o descoperire uimitoare a medicinei moderne. Analiza ADN identifica o mutatie genetica surpriza, care i-a ajutat pe oameni sa supra­vie­tu­ias­ca ciumei, facand loc ipotezei ca descen­dentii acelor supravietuitori ar putea detine cheia tratamentului unor boli actuale.

Procesul Frankfurt-Auschwitz Viasat History, 26 iunie/22.00

In luna decembrie a anului 1963, unul dintre cele mai dramatice procese legate de Holocaust a fost adus in fata unui juriu de la tribunalul din Frankfurt. Inculpati: 22 de membri ai SS care lucrasera sub coman­da lui Hitler in lagarul de concentrare de la Auschwitz si care au fost acuzati ulterior de complicitate la uciderea a milioane de oameni.

Luna viitoare pe… BBC PRIME
Comoara din pod
In fiecare episod, vom intalni o familie care are nevoie de ceva – o masina noua, o vacanta exotica sau o rochie de nunta extravaganta pentru fiica multiubita. Echipa de evaluatori a emisiunii vine in casa protagonistilor pentru a cauta comori uitate in pod, in pivnita sau chiar pe fundul sertarelor. Sunt vizate toate vechiturile care se pot dovedi obiecte de arta, ele fiind ulterior vandute la licitatie, la preturi intre 500 si 5.000 de lire sterline.

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase