Home » Timp Liber » Best of (iulie)

Best of (iulie)

Best of (iulie)
Publicat: 06.07.2007
Descopera.ro recomanda "Best of": Carte, Internet, Film, Muzica, TV

CARTE
George si secretele universului va fi titlul viitoarei carti a lui Stephen Hawking, scrisa impreuna cu fiica lui, Lucy. Acest prim roman al celebrului astrofizician britanic povesteste aventura unui baietel care pleaca sa exploreze spatiul in cau­ta­rea unei noi planete. Titlul deschide o trilogie prin care Hawking doreste sa faca din cosmologie un subiect accesibil.

INTERNET
Un site care trebuie trecut pe lista favo­ritelor dumneavoastra: www.glossa­rist.com. Este vorba, de fapt, despre un director pe care pot fi gasite sute de glo­sare si dictionare ce contin o lista nesfar­sita de termeni si defintii. Cum cautarea unei explicatii rapeste, in ge­neral, foarte mult timp, Glossarist va usureaza viata trimitandu-va direct in zona de cautare, la dictionarul potrivit.

FILM
Tim Robbins contempla, in Catch a Fire, Africa de Sud din vremea apar­theid-ului. El il incarneaza pe colonelul de politie Nic Vos. Plin de vicii si stiind la perfectie sa-i manipuleze pe cei din jur, Nic il tortu­rea­za pe Patrick Chamusso, un con­tra­maistru pe care-l banuieste de sa­botaj. Neputand insa sa-i gaseasca vreo vina, sadicul ofi­ter il elibereaza, iar Pa­trick se inroleaza in armata Congresului National African.

TV
TF 1 a cumparat drepturile de difuzare a explozivului documentar Mormantul lui Iisus. Teza docu­men­tarului este o intre­ba­re cu ras­punsul aferent: Ce san­se exista ca intr-un singur mormant sa se afle ramasitele pa­man­testi ale unui „Iisus“ alaturi de cele ale Mariei, ale lui Matei, ale Mariei Mag­dal­ena, ale lui Iacob si Iuda? Una la 36.000. Concluzia: morman­tul nu poate fi decat cel al Mantuitorului.

MUZICA
In ultima zi a lunii mai, a revenit pe sce­na, dupa o despartire de mai bine de doua­zeci de ani, grupul Police. Eveni­men­tul s-a petrecut la Vancou­ver, in Canada. Inaintea concertului gran­zilor, a intrat pe scena formatia unor juni mu­zicieni de talent, intitulata Fiction Plane. Liderul de la grupa mica se numeste Joe Sumner si este feciorul lui Sting.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase